Akmeşe, “Okul öncesi 5 yaş grubunda okullaşma oranı %65’ler den %99 çıkartıldı. 9 Mesleki Eğitim merkezimizde öğrenci sayımız 4000 civarlarına getirilerek bakanlığın vermiş olduğu kotanın %155 üstüne çıkılmıştır. Döner sermaye geliri 4.658.577,06’den 12.232.055,75 çıkartılmıştır. Bu bizim öğretmen ve öğrencilerimizin alın teridir. İl genelinde meslek okullarımızın üretime katılımını teşvik etmek için tüm çabamızı ortaya koymaktayız. Bakanlık tarafından bize verilen kota 30.000 kursiyer iken bu yıl kursiyer sayısı 58.694 çıkartılarak il geneli nüfusun %20 ‘si halk eğitim kurslarımıza katılmıştır. Bu alanda Türkiye ortalaması %10 iken ilimizde %20 olarak gerçekleşmiştir.  Aile Okulu kapsamında il genelinde 3.280 velimiz eğitime katılmıştır. İl genelinde 77 okul merkezine 1.262 öğrenci taşınmış, 1468 öğrencimize ücretsiz yemek verilmiştir. İl genelinde 5.025 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır. Bunların büyük çoğunluğu ilkokul ve ortaokullarda bulunmaktadır. Bunlarında belirli bir yerde yoğunluk olmayacak şekilde okullarımıza dağıtılmaktadır. İl genelinde sadece 8 okulumuzda etkileşimli tahta kurulmamış, bu okulların altı yapıları hazırlanmış tahtaların bize teslim edilmesi beklenmektedir.  İl gelinde %95 okulumuzda tahta bulunmaktadır. Bu yıl il genelinde 492.375 ders kitabı, 280.214 yardımcı kaynak dağıtımı ücretsiz yapıldı. Proje kapsamında 28 yeni kütüphane ile il genelinde kütüphanesiz okul kalmadı, kitap sayısı 73.000lerden 148.000lere çıkartıldı. Çiftlikköy Tavşanlı, Çiftlikköy Merkez ile Yalova Merkez Bahçelievler, Bağlarbaşı Mahallesi, Fevzi Çakmak Gaziosmanpaşa Mahallelerinde 6 yeni Anaokulu yapılacaktır. Merkezde Gaziosmanpaşa Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi ve Mustafa Kemalpaşa   mahallesinde ilkokul ve ortaokula ihtiyacımız var. Çiftlikköy’de Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Ruhsar Aksoy İlkokulu bölgesinde bir temel eğitim okuluna ihtiyacımız var. Çınarcık’ta Harmanlar Mahallesinde okullar bölgesinde bir temel eğitim okuluna ihtiyacımız var. İl genelinde 11 yeni köy yaşam merkezi açıldı. Bunlardan 1 tane cazibe merkezi olarak düzenlenmiştir. Bu merkezlerde 7’den 77 ‘ye herkese yönelik kurslar eğitimler ve etkinlikler düzenlenmektedir” şeklinde konuştu.

EĞİTİM ÖĞRETİM PROJELERİ

Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi projesi

OSB bünyesinde kurulacak Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ile üretim tesislerinin en önemli sorunu olan nitelikli çalışan istihdamı konusunda Yalovada yaşayan özellikle genç işsizlerin, projeyle kurulacak eğitim merkezinde sanayi sektörüne yönelik istihdam garantili mesleki eğitimleriyle sanayi için gerekli nitelikleri edindirilerek iş gücüne katılımlarının sağlanarak Yalova’da işsizliğin azaltılmasıdır. 

TOPLAM    Bütçe: 13.687.630,11 TL   

HİBE MİKTARI: 6.187.630,11 TL

GENÇROTA

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sürecinde 8. sınıf öğrencilerinin doğru okul seçimine yönelik olarak velilerin eğitimi planlanmaktadır.

HADİ BENİ İKNA ET” MÜNAZARA YARIŞMASI

Liseler arası münazara yarışmasının amacı, öğrencilerimizde kendine güven duygusunun gelişimine katkıda bulunmaktır.

BİRTAKIM OKUMALAR”

İlimizdeki tüm öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

SAHNE GENÇLERİN

Liseler Arası Tiyatro Yarışmasında Türk Tarihi” konusunda yazılmış tiyatro metninin bir bölümünü sahnede canlandırmaları amaçlanmaktadır.

SEN OKUDUN YALOVA DA OKUSUN

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi veya özel okullara kayıtlı olan tüm kademelerdeki öğrencilerin okullarına kazandırdıkları kitapların sayısını arttırmak ve en çok kitabı kütüphanesine kazandıran okulların ödüllendirilmesi hedeflenmektedir.

TEKNOFEST

2021-2022 eğitim öğretim yılında 98 olan TEKNOFEST proje başvuru sayımız bu eğitim öğretim yılında 686 başvuruya ulaşarak %700’lük bir artış gerçekleşmiştir.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ
Müdürlüğümüz okul eğitimi ve mesleki eğitim alanında 7 yıllığına akredi olmuş bu alanlara yönelik okullara hibe dağıtımı gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda Okul eğitimi alanında toplam 128.000 EURO Mesleki eğitim alanında 120.000 EURO hibe dağıtımı yapmıştır. Bu projeler öğretmen ve öğrencilerimiz yurt dışında eğitim almış ve almaya devam etmektedir.

E-TWINING

Uluslararası dijital öğrenme platformunda 52 okulumuz 98 öğretmenimiz 130 ulusal kalite belgesi almıştır.

TÜBİTAK

2237-A Bilimsel Eğitim etkinlikleri Desteği programı kapsamında 65.000 TL hibe desteği ile 5 farklı üniversiteden 5 farklı profesörün katılımı ile Yalova genelinde 50 öğretmenin 3 tam günlük eğitimi gerçekleştirildi. Bu proje ile okul içinde öğrenme sürecini proje tabanlı olarak yapılandırmak istiyoruz.

AKADEMİK GELİŞİM

- Zenginleştirilmiş sınıf için öğrenme sürecini desteklemeye yönelik olarak 21. yüzyılda Öğrenme ve öğretme becerileri, Bilgi İşlemsel Düşüme, Ölçme ve Değerlendirme, Algoritma geliştirme, Kodlama, başlıklarında proje tabanlı öğrenmeye öğretmenlerin mesleki gelişimi için hizmet içi eğitimler düzenlenmektedir.

- TYT ve LGS sınavlarına yönelik olarak: İl Geneli Kazanım değerlendirme Sınavları (Analiz Temelli)

Kariyer günleri

Sınav Heyecanı ve Motivasyon eğitimleri

Anne ve Baba eğitimleri

Akran Arabuluculuğu.

Editör: TE Bilişim