Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen ve Yalova’daki okul ve eğitim kurumları müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda eğitim yöneticilerine seslenen Müdür Yurtman, okul müdürlerine kapılarını herkese açık tutmalarını ve makamlarına gelen tüm insanlara eşit şekilde davranmalarını istedi.

Yeni eğitim yılında yapılacak olan çalışmaların değerlendirildiği  sorun ve dileklerin dile getirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, geçen yıl ocak ayında başladığı görevinde eğitim camiası olarak hep birlikte başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Bu yıl başlayan 4+4+4 eğitim sistemiyle okul müdürlerinin yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerine dikkati çeken Müdür Yurtman, “Hazırlık döneminde okullarımızı gezdim. Bazı  okullarımızın imkanları sınırlıydı gerçekten. Yeni açılan okullardan birisini ziyaret ettiğimde gördüm ki okul müdürü temizlik yapıyordu. Bu müdür arkadaşımızın okuluna böyle sahip çıkması beni gururlandırdı” diye konuştu.

Yalova’nın eğitim  başarısının her zaman Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkati çeken Müdür Yurtman, “Yalova’nın başarısı hep istikrarlı olmuştur, Yalova sınavlardaki başarısıyla ilk onda yer almıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Okullarda aksayan yönlerin de olabildiğine işaret eden Müdür Yurtman, “3 yılda bir denetimlerden geçiyoruz. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da eğitim yılı başında Ankara’dan gelen Bakanlık Başmüfettişleri okullarımızda denetimler yaptı, okulları gezdiler. Bu hafta itibariyle denetimlerini tamamlayarak raporlarını yazdılar. Bakanlık müfettişleri bizlere yaptıkları denetimlerde okulların oldukça hazırlıklı olduğunu belirterek, teşekkür ettiler. Armutlu gibi en uzak ilçemizde bile en ücra köyün okulunun bile eğitime hazır olduğunu dile getirdiler” diye konuştu.

Okul yöneticilerine  istenilen istatistiki bilgileri ve verileri zamanında ve doğru bir biçimde ilgili yerlere iletmelerini de isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman, “Bu konuda yapılan çok küçük bir hata bile oldukça büyük sonuçlar doğurabiliyor. Bilgileri doğru bir şekilde girin. Bu işi hafife alırsanız sonuç bizi etkiliyor, aynı zamanda işini doğru ve zamanında yapanın da hakkı yenmiş oluyor, küçük bir rakam hatası büyük sonuçlar doğuruyor. Bu konuda ihmali olanların hakkında gerekli işlem yapılır” dedi.
Editör: TE Bilişim