Okullar Arası Halk Dansları Yarışması, Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde gerçekleştirildi. İsmetpaşa Mazlum Palabıyık Ortaokulu ve İstek Yalova Okulları birbirinden güzel performanslar sergilediler. Yarışmada sahne alan öğrenciler ellerinden gelenin en iyisini sahnelemek için ter dökerken, tribünleri dolduran seyirciler alkışlarıyla tüm yarışmacıları desteklediler.

Minikler kategorisinde İstek Yalova Okulları, Fethiye yöresi oyunları ile izleyicilerin alkışları arasında kupayı aldı. Yıldızlar kategorisinde İsmetpaşa Mazlum Palabıyık Ortaokulu ekibi ile İstek Yalova Okulları ekibi performanslarını sergiledi. Yıldızlar kategorisinde jüri üyeleri İstek Yalova Okulları’nı sergiledikleri Aydın yöresi oyunları ile birinci ilan etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mesut ACAR, Halk Dansları Topluluğu Eğitmeni Volkan YAŞAR'ı ve öğrencilerini tebrik etti. Yaptığı açıklamada "Yine birinciyiz ve mutluyuz; sporda, sanatta ve akademik başarılarımızla ilerlemeye devam ediyoruz." dedi.

ANDONG Festivali ve diğer derecelere de değinen ACAR; bu yılın Masa Tenisi, Halk Dansları ve akademik açıdan birçok başarıyı hedeflediklerini, her yönüyle daha başarılı, daha kapsamlı ve rekabetçi bir döneme girildiğini belirtti.

Tribünlerde yarışmayı takip etmeye gelen seyirciler, “Bu tür okullar arası yarışmalar çocuklarımızın sosyal hayatları için çok önemli aktiviteler. Bizlerde çocuklarımızın burada ortaya koyduğu performansları gurur ve mutlulukla izliyoruz. Fakat halk oyunları yarışmasında mücadele eden ekip sayısının az olması bizleri şaşırttı. Umarız bu yarışmalar daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirilir ve gençlerimiz arasında kültürümüzün önemli bir parçası olan halk danslarımız daha da yaygınlaşır.” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim