Başkan Oral, yeni eğitim öğretim yılının başarı ve mutlulukların sıkça yaşandığı verimli bir yıl olması temennisinde bulundu.

DESTEĞE DEVAM
Oral, öğrenci ve öğretmenlerin başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmesini diledi. Belediye olarak eğitim ve öğretim çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Oral, şunları kaydetti: “Öğrenci ve öğretmenlerimizin, geleceğimizin teminatı olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle belediye olarak eğitim öğretim hayatlarında öğrenci ve öğretmenlerimize desteklerimizi sürdürmekteyiz.”


FATİH PROJESİ BÜYÜK DEVRİM
Mesajında son 10 yılda eğitim alanında büyük yatırımlar yapıldığını ve önemli projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Başkan Oral, eğitim için yapılanların her şeye değer olduğunu belirtti. Geçen yıl uygulamaya başlanan Fatih Projesi’nin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada büyük bir devrim olduğunu dile getiren Oral, zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasının ülkemizin aydınlık geleceği için atılmış büyük bir adım olduğunu vurguladı.

NEREDEN NEREYE
Eğitim alanında nereden nereye gelindiğini daha iyi anlamak için 2002 öncesine bakmak gerektiğini belirten Oral, “2002’de eğitime ayrılan bütçe 7,5 Milyar iken bu 2012’de 39 Milyar TL’ye çıkarıldı. Öğrencilerimizin en büyük sorunu olan ders kitaplarını ücretsiz olarak onlara vermeye başlandı. Açık öğretim ve üniversite birinci öğretimde harçlar kaldırıldı. Üniversite sınavlarında imam hatip ve meslek liseli öğrencilere uygulanan katı sayı eşitsizliğine son verildi.

1923-2002 arası 76 adet üniversite yapılmışken, son 10 yılda 165 adet üniversite yapılarak üniversitesiz şehir kalmadı. 2002 yılında üniversite öğrencilerine aylık 45 lira burs ve kredi ödemesi yapılırken, bugün 260 liraya çıktı. Son 10 yılda Türkiye geneline 750 binden fazla bilgisayar gönderilerek öğrencilerin teknoloji ile tanışması sağlandı. Fatih Projesi ile öğrencilere I PAD dağıtımına başlandı. Sınıflar tebeşirli tahtalardan, elektronik akıllı tahtalara geçiyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim