Akmeşe, gündemi oldukça meşgul eden Yalova Lisesi ile ilgili ihale sürecinin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve 2023 yılı Şubat-Mart ayı gibi temelinin atılacağını söyledi.

Yalova Valisi Muammer Erol ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, eğitim öğretimde yapılan çalışmalar, yatırımlar ve projelere ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kalkan, toplantı öncesinde eğitim öğretimde yapılan çalışmalar, yatırımlar ve projeleri içeren sunum gerçekleştirdi. Uygulama Oteli’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarını aktaran Akmeşe, “Yaklaşık 5 aydır bu güzide şehirde valimiz Muammer Erol’un talimatları doğrultusunda görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Eğitim öğretim süreklilik isteyen, birçok konuyu içinde barındıran, toplumun tamamını ilgilendiren, memleketin geleceğini şekillendiren çok çok önemli bir konu. Eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütmek, tüm kurumlarla iş birliği içerisinde, toplumla, ailelerle iş birliği içerisinde sağlıklı bir şekilde yürütmek bizim en önemli vazifelerimizden bir tanesi. Gerek Bakanlığımız adına gerek valiliğimiz adına bu koordinasyonu 5 aydır sağlıklı bir şekilde yürütüyoruz. Tabi sizlerin fonksiyonu son derece önemli ve kıymetli. Okulun doğru bilgilendirilmesi, sağlıklı bilinçlendirilmesi, eğitim öğretim faaliyetlerinin içeriğinde neler olduğu gerek bakanlık politikalarının gerekse yapılan faaliyetlerin karşılığının burada nasıl yandığıyla ilgili veya bunun yanı sıra eğitim yatırımları, proje tabanlı çalışmalar, akademik çalışmalar, Yalova’da neler yapıldığıyla ilgili 5 aydır sizlerin çok büyük desteğini görüyorum, hepinize teşekkür ediyorum özellikle” dedi.

Akmeşe, ‘Şubat-Mart ayı gibi temelini atacağız’

Gündemi oldukça meşgul eden Yalova Lisesi ile ilgili ihale sürecinin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Yalova Lisesi, herkesin gündeminde olan bir konu. Sayın Valimizin de bu konuda çok ciddi emekleri ve yönlendirmeleri oldu. Biz göreve başlamadan önce de epey bir mesafe kat edilmişti. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Yalova Lisesi, ‘Yalova Lisesi’ olarak yapılacak. Bu nettir ve tartışması da yoktur. Başka bir isim verilmesi de söz konusu değildir. Bakanlığımız Yalova Lisesi’nin yapılması ile ilgili tüm resmi onayları vermiştir. Projesi de bellidir. Projeler tamamlandı. En son mimari ve stabil projesi geldi. Şu an Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde projeyi yürütüyoruz. Bugün-yarın inşallah evraklar tamamlanmış olacak. Önümüzdeki hafta da Yalova Belediyesi’nden ruhsat onayını alacağız. Ruhsat işlerinden sonra da meseleyi devam ettirecek olan kurum İl Özel İdaresi’dir. İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla da ihaleyi gerçekleştireceğiz. Konu, bütün Yalova kamuoyunun gündemindedir. Dolayısıyla Yalova Lisesi’nin yapılmaması ya da isminin değiştirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. İnşallah, önümüzdeki haftadan itibaren ihale süreci başlayacak. Çok tarih vermek istemiyorum ama Şubat- Mart ayı gibi Yalova Lisesi’nin temelini atmış oluruz” dedi. Yalova Lisesi’nin sınavla öğrenci alacağı yönündeki soruya da cevap veren İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, “Yalova Lisesi diye bir lise var zaten. Bu lise zaten özel program ve proje uygulayan bir okul. Şu an geçici olarak başka bir yerde eğitim görülüyor. Şu an zaten bizim verebileceğimiz bir karar değil. İşleyen bir sistem var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim