Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölge insanına sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlamayı da imkanları dahilinde kendisine amaç edindiğini söyleyen YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, bu eğitim döneminde 4 yıllık üniversite öğrenimi gören başarılı 40 öğrenciye burs vereceklerini söyledi.

YTSO Burs Komisyonu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde başvuruda bulunan dört yıllık örgün eğitim gören öğrenciler arasından bu yıl 100 başvuru olduğunu kaydeden Gürel, “İmkanlarımız nispetinde ilimizde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine çorbada bizim de tuzumuz olsun anlayışıyla burs veriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde noter huzurunda yapılan çekilişle 40 öğrencimiz bu yıl burs almaya hak kazandı. Gönül isterdi ki daha fazla öğrenciye destek olabilelim, ama imkanlarımız sınırlı. Bizim YTSO olarak imkanlarımız ölçüsünde eğitime yaptığımız bu katkının diğer kuruluş ve firmalara da öncülük etmesini istiyoruz, örnek olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na burs başvurusunda bulunabilmek için belirlenen kriterler çerçevesinde; dört yıllık üniversiteye girmeye hak kazanmış, ihtiyaç sahibi olmak, doğum yerinin Yalova olması veya en az orta öğrenimini Yalova’da tamamlamış olması, ailesinin ya da kendisinin eğitim giderlerini karşılayamayacak durumda olması, herhangi bir yerde çalışmamak, hakkında mahkumiyet kararı açılmış adli idari ve disiplin soruşturması bulunmamak, çalışkan ve başarılı olmak, Yükseköğrenim gören ve ara sınıflarda bulunan öğrencilerin genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,40 veya 100 üzerinden en az 60 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olması ve eğitim aldığı dönemdeki tüm derslerinden geçmiş olması şartlarını taşımaları gerekiyor.

Editör: TE Bilişim