Geçtiğimiz aylarda Bitlis’te sokaklara kutlu doğum haftasında panzerle gülsuyu serpen polis kutlamasını anımsatan ilgi çekici görüntüleri Yalovalılar da şaşkınlıkla izledi.

“Dünya Çiftçiler Günü ve Süt Gününü birlikte kutluyoruz”

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, etkinliklerle ilgili bilgi vererek, “Dünya Çiftçiler Günü ve Dünya Süt Günü’nü beraber kutluyoruz. Yalova Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Sugören Süt olarak birlikte burada bu etkinliği yapıyoruz. Kutlama dolayısıyla standımıza gelenlere karanfil dağıtıyoruz, ayran ve gözleme ikram ediyoruz. Yalova’daki tarımın köklü kuruluşlarını bir araya getirdik. Bu günü kutlamak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Türkiye’deki tarımın ne kadar kötü durumda olduğunu söylemek için buradayız. Umuyorum ki bir dahaki seneye tarımın ve çiftçilerimizin durumu daha iyiye giderse daha büyük bir kutlama yapabileceğiz” dedi.

%100 yerli sığır “Aynalı”da standtaydı

Güleç, “Merkez birliğimizin Gentürk adı verilen yerli üretim damızlık projesine katılarak gentürk dediğimiz kendi üretimimiz olan damızlık sığırımızı getirdik buraya. Adını ‘Aynalı’ koyduk. Tamamen annesi ve babası yerli, % 100 Türk olan bir buzağı.  Bu etkinliklerimizin içerisinde Yalova Geceleri kolonyasını Yalovamızın ana arterlerinde sokaklara ve caddelere serperek bir ilki gerçekleştiriyoruz. Böylece Yalovamızı kolonya kokusuyla doldurmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim