Yele, “4 Nisan itibariyle 322 milyon TL civarında borcumuz var bunun önemli bir kısmı kamu kurumlarına daha sonra müteahhitlere çok ciddi borcumuz var, günü gelmiş ve ödenmesi gereken” dedi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı seçilen CHP’li Adil Yele, basın mensuplarıyla ilk toplantısını belediye toplantı salonunda yaptı.

“En önemli projemiz tasarruf olacak, hamlelerimizi başlattık”

Yoğun bir şekilde belediyedeki çalışmaların devam ettiği, hızlı hareket etmeleri gereken durumların olduğu ve 10 yıllık bir yapıdan sonra Çiftlikköy Belediyesini teslim aldıklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Eşit, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla belediyeyi yöneteceğimizi seçim çalışmalarımızda söylemiştik. Bununla ilgili gerekli adımları ivedilikle atıyoruz. Belediyemizi 5 Nisan tarihinde teslim aldık, nasıl bir belediye aldığımızı vatandaşımıza anlatıyoruz, sizlere de bu konuda açıklama yapalım istedik. Borç tespiti yaptık önümüzdeki periyotta bunları gelir-gider tablosu şeklinde hazırlayıp sizlere anlatacağız. İlk hamlem belediyede çalışan personelin maaşlarıyla alakalı oldu. Geldiğimizde bir kaynak yoktu hızlı bir hareketle ilk maaşları eksiksiz kesintisiz ödedik. Bundan sonraki süreçte belediyenin borç yükü tahminimizden fazla çıktı.

Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’ Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’
Belediye binamıza borç dökümünü görsel olarak da astık, sosyal medyadan da paylaşacağız. Bu borç yükünün azalıp, arttığını şeffaf bir şekilde vatandaşımıza anlatacağız. 4 Nisan itibariyle 322 milyon TL civarında borcumuz var bunun önemli bir kısmı kamu kurumlarına daha sonra müteahhitlere çok ciddi borcumuz var, günü gelmiş ve ödenmesi gereken. Göreve geldiğimizde 5 milyon TL civarında paramız vardı, İller Bankasından gelen kaynakla maaşları ödedik. Maaşları ödedikten sonra bu 322 milyon TL borcun karşılığında kasamızda da 1 milyon TL paramız var. Dönemeyen bir sistem var, hızlı bir şekilde belediyenin gelirlerini arttıracak şekilde sistemin startını verdik. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadım gene yapmayacağım. Hızlı bir şekilde gerekli önlemleri alacağız.

Becan; Acımız Taze Becan; Acımız Taze

“Enkaz Edebiyatı Yapmayacağız” “Enkaz Edebiyatı Yapmayacağız”
En önemli projemiz tasarruf olacak ve hamlelerimizi başlattık. Mali ve kurumsal yapıyı güçlendireceğiz, kişiye değil, sisteme dayalı olacak bu otomatikman belediyenin güçlenmesini sağlayacak. Çiftlikköy’ün yaşanabilir bir kent olması için ekibimizle birlikte hamlelerimiz olacak. Önümüzdeki süreçte Çiftlikköy ve Yalova halkı farkındalığı görecek. Zaman hayıflanma, yakınma, ağlama, sızlama zamanı değil, icraat ve hizmet zamanı. Şeffaf, adil, herkese, her bölgeye hak ettiği eşit hizmet anlayışını halkla buluşturacağımız anlayışı içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Her işimizde olduğu gibi belediye işlerimizde de besmele çekerek işimize başlıyoruz” dedi.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Baskan Adil Yele Borc Mali Durum Aciklama Basin Toplanti (2)

Editör: Arda Yavuz