Kafeler sokağı olarak adlandırılan bölgede bulunan “We Kafe” isimli işletmenin tasarımını gerçekleştiren 30 yaşındaki İnşaat Mühendisi Yalovalı Enes Şahin, yeni bir girişime imza attı. Eğitim aldığı alanda Yalova halkına hizmet vermek için “ENSA” ismini verdiği Mimarlık & Mühendislik & İnşaat Şirketi’ni kuran Şahin, Cumhuriyet Caddesi’ndeki ofisinin açılışını 28 Haziran Cumartesi günü itibariyle gerçekleştirdi.
Dostları ve sevenleri açılışa yoğun katılım sağlayarak Şahin’i yalnız bırakmazken, Yalova protokolünün önde gelen isimlerinin törende yer alması dikkat çekti.
Kurdele kesme törenine; AK Parti Teşkilat Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt ile Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul katıldı.
Açılış töreninin ardından ofise geçen davetliler, Yalova’ya dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
ENSA Mimarlık & Mühendislik & İnşaat Şirketi’nin sahibi Enes Şahin, yeni ofisinin açılışının yapılmasının ardından duygu ve düşüncelerini ilk kez Yalova Gazetesi ile paylaştı.
“Akıllı tasarım, güçlü yapılar ve güvenilir danışmanlık yapacağız”
Güzel bir açılış gerçekleştirdiklerini söyleyen ve kendisini yalnız bırakmayan isimlere teşekkür eden Şahin, “İnşallah, Yalova’ya katma değer olacak projeler inşa edeceğiz ve umuyorum ki açılışımızı yaptığımız gibi güzel devam ederiz” dedi. Şirketinin sloganını açıklayan ve faaliyet gerçekleştirecekleri alanlar hakkında bilgi veren Şahin, “Aslında bir sloganımız var: “Akıllı tasarım, güçlü yapılar ve güvenilir danışmanlık.” Bu anlayışla Yalova’mıza güzel hizmetler sunmaya çalışacağız. İnşallah... Umuyoruz ki başarılı oluruz. Bu projemizde; mimari ve statik proje hizmetleri, iç dekorasyon, tasarım ve aynı zamanda anahtar teslim tahakkuk işlerimiz yer alacak. Bunları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“Adım adım ilerlemeyi tercih ediyoruz”
Yalovalıların merakla beklediği Donanma Projesi’nin çizimini üstlendiklerini belirten Şahin, “Yıllardır konuşulan ve Yalova’nın gözbebeği olan Donanma Projesini şirketimiz olarak biz çizdik. Planını, projesini hazırladık. Sayın Valimize, İl Genel Meclisi’ne ve İl Özel İdaremize sunduk. Projemizi çok beğendiler ve süreç şu anda ilerliyor. Umarım yakın zamanda Yalova’ya yakışacak, nezih ve elit bir sosyal tesis projesini hayata geçirmiş olacağız. Bakalım, belki yakında ipuçları da paylaşılır” ifadelerini kullandı. İlk olarak Yalova’ya katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Şahin, “Ardından da ülkemiz genelinde ses getirecek büyük projelere imza atmak istiyoruz. Ama biz “step by step”, yani adım adım ilerlemeyi tercih ediyoruz. Önceliğimiz, Yalova’mıza katkı sunmak. İnsanlarımıza kaliteli, güvenilir hizmet vermek istiyoruz. “Hiç düşünmeden Ensa’ya gidelim, orası güvenilir, kendimizi rahat hissediyoruz” demeleri bizim için çok değerli. O güveni ve konforu sağlamak temel amacımız. İnsanların kafasında hiçbir soru işareti kalmasın istiyoruz. Ve buna da inşallah başaracağız” diyerek sözlerine son verdi.