Kent Konseyi’nin herkese açık bir kurum olduğunu ve farklı meclis gruplarını içinde barındırarak Yalova’da ses getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Kent Konseyi, o kentin ortak hattıdır. Kent Konseyi bünyesinde tüm sivil toplum örgütleri atanmışlar, seçilmişler örnek vereceksek valilikten tutun belediye başkanına, kurum müdürleri, muhtarlar, noterler, dernekler, vakıflar ve parti il başkanları o ilin tüm katmanları Kent Konseyi genel kurulu içinde yer alır. Kent Konseyi o kentin daha iyi yaşanabilir bir kent olması noktasında tüm paydaşlardan gelen önerilerin düşüncelerin birleştiği ve harmanlandığı, toplumsal yararın en yüksek seviyede olduğu konularda bir yaptırım gücü yok ama kamuoyu gücü olan resmi bir kurumdur. Kent Konseyi’nde kadın meclisimiz vardı. Gençlik meclisimiz vardı fakat faal noktasında değildi. Engelli meclisimiz hiç yoktu. Biz gelir gelmez Yalova’nın tüm katmanlarını içine alarak geniş katılımcı meclisler oluşturmak istedik. Bununla ilgili kadın meclisimizi tekrar yapılandırdık. Gençlik merkezimizin bütün genel kurul üyelerimizi içine alan güçlü bir meclis oluşturmak istedik. Engelli meclisimiz noktasında ok sıkıntılarımız vardı. Bu dönem onu da başardık. Bunun yanında çocuk meclisi de olabilir. Ama çocuk meclisini kurmadık” şeklinde konuştu.

Kadın Meclisi Başkanı Karoğlu; Medeni Kanun Bizim Anayasamız Kadın Meclisi Başkanı Karoğlu; Medeni Kanun Bizim Anayasamız

Kent Konseyi’nin 6 çalışma grubundan oluştuğunu söyleyen Kandemir, “Yalova’daki herkesin katılım sağlayabileceği bir kurumdur. Kent Konseyleri’nin en önemli ayağı çalışma gruplarıdır. Çalışma grupları, biz yönetime geldiğimizde 11 konu başlıklı bir çalışma grubu oluşturduk. Ancak çok yoğun olacağı için onu 6’ya düşürdük. Çalışma gruplarında kentsel dönüşüm, kültür,sanat, spor, eğitim bunlarla ilgili de ayrı ayrı çalışma gruplarımız var. Kent Kupası’na ayrı bir parantez açmamız lazım. Gençlik meclisi daha yeni kurulum olmasına rağmen hem Yalova’da ses getirecek hem de genç, dinamik avukat bir başkanımız var Fatih Ayaz. Vizyonu, ufku geniş olan insanlar büyük düşünürler. Şu an Yalova’dan başladık. Allah nasip ederse Türkiye’de de başlamak istiyoruz.  Ben gençleri çok önemsiyorum. Onlar benim olmazsa olmazım. Onlar benim için her şeydir” ifadelerini kullandı.

Editör: Rümeysa Şahin