Çiftlikköy, Çınarcık, Altınova, Termal ve Armutlu ilçelerimizde İstiklal Marşımızın kabulünün 102’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programları yapıldı.

ÇİFTLİKKÖY

Çiftlikköy'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıldönümü ve Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. Çiftlikköy Şehit Muhammed İslam Altuğ AİHL Konferans Salonu'nda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Programa, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Sevda Veli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, AK Parti İlçe Başkanı Fettan Engin, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hamit Akbulak gibi isimler de katıldı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmaların ardından, öğrencilerin gerçekleştirdiği drama ve oratoryo gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Ardından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Çiftlikköy’de düzenlenen okullar arası kompozisyon, şiir ve okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıldönümü ve Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İstiklal ve istikbalimiz için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

ÇINARCIK

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Çınarcık’ta düzenlenen törenle kutlandı. Gülkent İlkokulu ve Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çingi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Çınarcık Gülkent Ortaokulu Konferans salonunda düzenlen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı anlama ve Mehmet Akif Ersoy'u tanıma adlı gösteri sunuldu, şiirler okundu ve ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ALTINOVA

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Altınova’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında İlçemizde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçemiz Tavşanlı Şehitlik Ortaokulu konferans salonunda yapılan ödül töreninde hediyeli verildi. "Mehmet Akif ve Vatan" konulu resim yarışmasında Hacı Ali Saruhan İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Azra Nur Gündüz birinci, Tavşanlı Ortaokulu Anasınıfı öğrencisi Nisa Nur Kaçar ikinci, Ayhan Cahit Gülan, Kızılay Ortaokulu öğrencisi Timur Kağan Kuğu üçüncü oldu. "İstiklal Marşını Ezbere Okuma" yarışmasında Vakıfbank İlkokulu öğrencisi Belinay Günhan birinci, Tokmak İlkokulu öğrencisi Simay Yılmaz ikinci, Tavşanlı Şehitlik İlkokulu öğrencisi Zehra Nazlı Çınar üçüncü oldu. "Mehmet Akif'e Mektup" konulu şiir yarışmasında Hacı Ali Saruhan Ortaokulu öğrencisi Rüya Demir birinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Aleyna Kanar ikinci, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ümmügülsüm Bahar üçüncü oldu. "Akif ve Kahramanlık konulu kompozisyon yarışmasında Altınova Anadolu Lisesi öğrencisi Sevda Mete birinci, T.G.A.Ş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Gürkan ikinci, Bülent Özyürük ÇPAL öğrencisi Kübra Aydın üçüncü oldu.

TERMAL

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Termal ilçesinde düzenlenen programla kutlandı. İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Termal Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu konferans salonun bir program düzenlendi. Programa Termal Kaymakamı Faruk Doğru, Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini de Termal Kaymakamı Faruk Doğru ve Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar verdi. Termal Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler, şiirlerle sürdü. Program Oratoryo ile sona erdi. 
Başkan Acar öğrencilerle sohbet etti
Program sonrasında öğrencilerin yanına giden Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, öğrencileri başarılı sunum ve gösterilerinden dolayı kutladı. Öğretmenlerle de sohbet eden Başkan Acar, Termal Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu yöneticilerine teşekkür etti.

ARMUTLU

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı, Armutlu ilçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Armutlu Dr. Enver Ören Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda Armutlu ilçe protokolü hazır bulundu. Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulunan Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Alpar Canatan, “Aziz milletimizin İstiklal Savaşı'nda göstermiş olduğu şanlı bağımsızlık mücadelesini destanlaştıran, birlik ve beraberliğin zaferi olan İstiklâl Marşı'mızın kabulünün yıl dönümünde Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

TERMAL (4)ÇINARCIK (4)TERMAL (1)TERMAL (2)ÇINARCIK (3)ÇİFTLİKKÖY (4)ÇINARCIK (1)ÇİFTLİKKÖY (2)ÇİFTLİKKÖY (3)ARMUTLU (3)ÇİFTLİKKÖY (1)ALTINOVA (3)ARMUTLU (1)ARMUTLU (2)ALTINOVA (1)ALTINOVA (2)

Editör: Uğur TEZCAN