Yılmaz, “Kime oy verdiğim beni ilgilendirir, hesabını halka veririm. AKP üyelerine hakim olsun. Çünkü o seçimlerde Beştaş’a oy veren bir AKP’li üyeydi” dedi. Meclis başkanlık seçiminde 7 AKP’li ve bağımsız üye Yılmaz’ın oylarıyla AKP adayı Ali Rıza Alkış’ın seçilmesi beklenirken, Alkış 7 oyda kalmış, 8 oy alan bağımsız Atalay Beştaş başkan seçilmişti. Yılmaz, Akay’a, termik santral oylamasının neden gizli yapıldığını ve neden termik santral lehine oy verdiğinin hesabını da vermesi gerektiğini söyledi.

 “2011 seçiminde Beştaş’a AKP’li üye oy verdi”

Yılmaz, açıklamasında, “Benim hangi seçimlerde kime oy verdiğim şahsımı ilgilendirir. Ayrıca çok merak ediyorlarsa söyleyeyim. 2009 yılında yapılan İl Genel Meclisi başkanlık seçiminde Atalay Beştaş’a, 2011 yılında yapılan İl Genel Meclisi başkanlık seçiminde ise Ali Rıza Alkış’a oy verdim. Ancak 2011’de yapılan başkanlık seçimini AKP, 8-7 oyla kaybetmiştir. Bunun sebebi de Ak Partili bir üyenin Atalay Beştaş lehine oy kullanmış olmasıdır.

AKP Grubu sağa sola sataşmak yerine önce Meclis’teki kendi üyelerine hakim olmayı öğrenmelidirler. Zira, 2009 yılındaki İl Genel Meclisi başkanlık seçimlerinde ise sadece 6 oyda kalmışlardır. Ayrıca Sayın İbrahim Akay, bunları kurcalamak yerine termik santral oylamasında neden gizli oylama yaptıklarını ve termik santral lehine neden oy kullandıklarınının hesabını versin. Meclis’te kullanacağım oyların tasarrufu şahsımındır, hesabını ise halka veririm. Sayın Akay’a bundan sonraki siyasi ve ticari yaşamındak İşbirliği-Güçbirliği projelerinde başarılar dilerim” diye konuştu.

“Koçal’la aynı görüşteyim ve bundan gurur duyuyorum”

Yılmaz, “Son olarak, ben Sayın Akay’ın iddia ettiği gibi İl Genel Meclis üyeliğine ‘Koçal’ın partisinden’ değil, Demokrat Parti’den seçildim. Ancak Koçal’la aynı siyasi görüşte yer aldığımı belirtmek isterim. Bundan imtina etmiyor, bilakis gurur duyuyorum. Çünkü Koçal, parti rüzgarlarıyla gelen değil, şahsi olarak halkla bütünleşmiş bir siyasetçidir” dedi. Altuğ Doğan’ın siyasi pazarlıkları gündeme getiren ve Koçal ile AKP’yi suçlayan açıklamalarının ardından İbrahim Akay, AKP ile Koçal arasında değil, CHP ile Koçal arasında pazarlık yapıldığı iddialarını dile getirmiş, meclisteki bağımsız üye Güven Yılmaz’ın da Koçal’ın istediği şekilde oy kullandığını ima etmişti. 
Editör: TE Bilişim