Özel İdare’nin ekonomik ömrünü doldurduğu için satılması gündemde olan binek araçları ve iş makinelerinin satışından elde edilecek gelirle ve kredi alınarak makine parkının yenilenmesiyle ilgili komisyon raporlarının ardından söz alan CHP’li Altuğ Doğan, ilgili yasaya atıfta bulunarak, konunun idareyi ilgilendirdiğini ve meclis gündemine getirilerek İl Genel Meclisi’nin işin içine çekilmeye çalışıldığını dile getirdi.

“Meclis işin içine çekilmeye çalışılıyor”

Doğan, “Yine meclisin yetkisi ve dahli olmayan konu ile meclisimiz karşı karşıya.Taşıt Kanununu incelediğimizde idare farkına geç vardı, uzman raporu gerekiyor. Bu rapor doğrultusunda bakanlığa satış izni için başvuruluyor ve bakanlık izin verirse satış yapılıyor. Bizle bir ilgisi yok. Yani ben birtakım işler yapacağım, meclis te bunun içine girsin…Ne gerek var? Neden meclis işin içine çekiliyor. Bu konu İl Genel Meclisi’yle ilgili bir konu değildir. Bu konu ilgili idarenin yapacağı tasarruftur. Bu idarenin başında sayın vali var, özel idare genel sekreteri var. Gereğini yapmalıdırlar” diye konuştu.

“Meclisi bu kadar aptal yerine koymasınlar”

Komisyon raporunda yeni araçların krediyle satın alınmasıyla ilgili kısma da itiraz eden Doğan, yeni araçların ne olacağını bilmediğini, karar alarak meclisin bağlanacağını, bu durumun komisyon raporundaki muğlak yetkilerle kabul edilemeyeceğini söyledi. Doğan, “İdare hiç yetkili olamadığı konuda meclise karar çıkartmaya çalışıyor. Bu meclisi bu kadar aptal yerine koymasınlar, gereken yerde gereken işlemi yapsınlar. Bu konularla,lüzumsuz işlerle meclisi işgal etmesinler” diye konuştu. CHP’li Bahar Doğan da, Taşıt Kanunu’ndaki maddeleri hatırlatarak, Özel İdare bünyesindeki ve idare yetkililerine tahsis edilen araçların vatandaşa verilecek hizmetlerin kanunsuz ve yanlış yerlere akması anlamına geldiğini, bunun meclisi de hukuki olarak bağladığını ve komisyon üyeleri ve meclis üyelerinin meclisi mahkemelik hale sokmadan bu işi çözmeleri gerektiğini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim