Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek ‘neden hayır’ dediklerini anlatıyor. CHP Yalova İl Yönetimi STK ziyaretleri kapsamında Yalova Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni ve Yalova Seyyar Pazarcılar Odası’nı ziyaret etti.
Ziyarette,  Dernek Başkanı Ayşen Saraç ve üyeleri tarafından karşılanan il yönetimi ilk sohbetlerini eğitim üzerine gerçekleştirdi. İl Başkanı Özel "Eğitimin hızla geriye götürülmeye çalışıldığı günleri yaşıyoruz. Eğitimimiz bugünkü iktidar tarafından her Bakan değişiminde yaz - boz tahtası gibi sürekli yönetmelik değişikleri yapıldı. Eğitimciler, veliler ve öğrenciler bu sistemin altında adeta ezildiler. Ve son yapılan dünya eğitim sistemi değerlendirilmesinde öğrencilerimizin kaliteli eğitimdeki notu aşağılara düştü. Bu durumun acilen düzeltilmesi gerek" dedi. Başkan Özel daha sonra 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi parti olarak ‘neden hayır’  dediklerini  STK yönetim ve üyelerine ziyaretlerde dile getirdiklerini söyledi. Özel, “Sizlerin de birer eğitimci olarak gündemi iyi takip ettiğinize inanıyorum" dedi.
Dernek Başkanı Ayşen Saraç da "Bizlerin STK ve eğitime hizmet vermemiz önceliğimizdir. Siyaset bizim dışımızda bir olaydır. Her görüşten insanımızın olduğunu, bu bütünlüğümüzü korumak adına herkesin görüş ve düşüncesine saygımız var. Ülkemiz için en hayırlısı olan neyse o olsun" dedi.
CHP İl Yönetimi ikinci ziyaretini  ise Yalova Seyyar Pazarcılar Odasına gerçekleştirdi. Oda Başkanı Orhan Şevki Kalyoncu tarafından karşılanan İl Başkanı Özel yönetim kurulu üyeleri  pazarlardaki  sebze ve meyvelerin sağlıklı olup olmadığı konusunda kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Tarım ilaçlarının çok kullanımının hastalıkların artışında önemi ortak görüş olarak paylaşıldı. Başkan Özel  ziyarette,  " Anayasa Referandumunda STK'larımıza partimiz adına ‘neden hayır’ dediğimizi anlatmak için geldik. Maddeleri halkımızın büyük bir  çoğunluğu ne olduğunu bile bilmiyorlar. TV'lerde ise akademik unvanlı kişiler aralarında tartışıyorlar. Halkın da izlediğini pek sanmıyorum. Böylesi ülkenin önemli kararını hukukçularımız toplanıp oluşturması daha akılcı olmaz mıydı? Bizler madde madde anlatmaya çalışıyoruz ama inanır mısınız millet 3 maddeden sonra sıkılıyor. Dinlemiyorlar bile. İşte böylesi bir atmosferde seçim yapacağız. Ve geleceğimizi oylarımızla belirleyeceğiz. Ya her şeyi ve yetkiyi verdiğimiz tek adamlık rejimine gececeğiz ya da parlamenter sistemimizi kurtaracağız. Bu arada Başbakan Binali Yıldırım'ın da Başbakanlığını kurtarmış olacağız" dedi. 

Editör: TE Bilişim