Çınarcık’a bağlı Şenköy’de yaşayan vatandaşların ve üreticilerin en büyük isteklerinden biri bu bölgeye yeni bir Pazar Yeri yapılmasıydı. Yalova İl Genel Meclisi geçtiğimiz dönemde bu konuyu gündeme aldı ve Şenköy’e bir Pazar Yeri’nin yapılması kararlaştırıldı. İl Genel Meclisi’nin aldığı karar ile yapılacak Şenköy Pazar Yeri’nin artan maliyetler sebebiyle sorun yaşanan ihale sürecinde mutlu sona ulaşıldı. 4,5 milyona mal olacak projenin yaklaşık 4 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, projenin detaylarını Yalova Gazetesi’ne anlattı.

“4 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor”

Şenköy’ün Çınarcık ilçesinin güzel köylerinden biri olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Soygüzel, “Yalova-Armutlu Karayolu üzerindeki Şenköy’ümüzde uzun yıllardır faaliyet gösteren bir organik bir Pazar yeri var. Burada daha çok Şenköylü kadınlarımız yetiştirdikleri ya da ürettikleri ürünleri satıyorlar. Özellikle bölgemize turizm amaçlı olarak gelen vatandaşlarımız bu pazardan yoğun bir şekilde yararlanıyorlar. Yaklaşık birkaç yıldır bu pazar yerinin yine aynı bölgedeki mevcut pazarın tam karşısına, buradan giderken yolun sağ tarafına taşınmasıyla ilgili önceki dönemdeki İl Genel Meclisi’mizin aldığı bir karar vardı. Bu karara istinaden de çok güzel ve şık, Yalova’mıza, Çınarcık’ımıza ve Şenköy’ümüze yakışır bir Pazar Yeri projesi yaptık” dedi. Projenin gecikmesiyle alakalı bilgiler veren Başkan Soygüzel, “Artan inşaat maliyeti ve fiyat oynaklığı nedeniyle bundan önceki yaptığımız 4 ihaleye katılım olmamıştı. Bu ihaleler açık ihale usulüyle yapılıyor ve istekliler serbestçe ihalelere katılıyorlar. Yaptığımız son ihalede fiyatları 2024’teki fiyatlara güncelleyerek yeniden ihale ettik ve bu kez ihalemiz sonuçlandı. İnşallah yaklaşık 4 ay içerisinde burada Şenköy’e yakışır ve özellikle Şenköylü kadınlarımızın ürünlerini rahatça satabilecekleri, ilimize gelen misafirleri ağırlayabilecekleri bir ortamı oluşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Hastaneye Yolunuz Düştü Mü Hiç? Hastaneye Yolunuz Düştü Mü Hiç?

“Yaklaşık 4,5 milyon liraya mal oldu”

Şenköy’e kurulacak Pazar Yeri’nin bölge halkı tarafından uzun zamandır beklendiğini vurgulayan Başkan Soygüzel, “Bu talebi karşılayabiliyor olmak ve ilimize güzel bir işletmeyi kazandırıyor olmak bizim için büyük bir gurur. Bu projeye onay veren, geçtiğimiz dönem İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza da teşekkürle anmak isterim” şeklinde konuştu. Proje’nin yaklaşık 4.5 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Soygüzel, “Pazar yerinde çeşitli tezgahların koyulduğu bir alan, mescit, tuvalet, çay ocağı, otobüs durağı, peyzaj düzenlemesi ve güvenlik kamera sistemini içeren kapsamlı bir proje oldu. İnşallah Yalovalı hemşerilerimizin de özellikle bu Pazar Yerini ziyaret etmelerini ve alışverişlerini Şenköy’de yetişen taze, organik ve ürünlerini buradan tedarik etmelerini de isteriz” dedi.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel