“Başbakan’ı tırpanla ot biçip, terleyip, ayran içmeye davet ediyorum”

Köyündeki bir bahçede tırpan biçen İnce, ayranın bir emekten sonra içilen bir içecek olduğunu söyleyerek, Başbakan Erdoğan’a uygulamalı ayran içme dersi verdi. Başbakan’ın Anadolu kültürüne yabancı olduğunu kaydeden İnce, “Madem Milli Başbakan, madem ayran içmesini biliyor, gelsin iki namlu tırpan sallasın, sonra da ayran içsin, göreyim bakayım” diye konuştu.

“Çakma milli başbakan, bu toprağın insanının değerlerini kullanıyor”

Tırpanla ot biçen İnce, “Ayran milli bir içki değildir, başbakan da milli değildir. Ayran içecektir. Ayran bir emekten sonra içilir, bu da üzüm yaprağıdır, bunu şöyle tutacaksın, böyle içeceksin. Ayran böyle içilir. Ayran içmek için önce terlemek lazım. Anadolu bu. Başbakan bunları bilmez. Ayran pipetle içilmez. Ayran terledikten sonra içilir. Başbakan Anadolu kültürünü bilmez, bu toprakların insanı değil aslında. Bu topraklara yabancı. Biz Susurluğa gitmesini de biliriz, Tekirdağ’a gitmesini de biliriz. Ayran içmesini de biliriz, tırpan sallamasını da biliriz. Madem milli başbakan, madem ayran içmesini biliyor, gelsin şu tırpanı alsın, şuradan şöyle bir iki namlu gitsin gelsin, sonra da ayranı içsin göreyim bakayım. O çakma millidir, o bu toprağın insanının değerlerini kullanan birisidir. Onlardan nemalanan birisidir. Bu toprağın çocuğu biziz. Biz bu toprakların insanıyız. Bu toprakların bütün değerini biliriz. Ayran içmesini de biliriz, tırpan sallamasını da biliriz. Nişantaşı kafelerini de biliriz, sanayi sitelerini de biliriz, çoban çocuğu da tanırız, ayağında milyonluk pabuçları giyen çocukları da biliriz” dedi.  İnce, “Başbakan’ı ayran içmeye davet ediyorum, gelsin önce terlesin, sonra ayran içsin” diye konuştu.

“Ayranın içecek olduğunu bilmiyor daha, yazık”

Ot biçtikten sonra testideki ayranı içen ve basın mensuplarına da ikram eden İnce, “Ayrıca ayrana Anadolu’da katık derler, yani Başbakan onu bilmez. Kısıklı’daki villadan katığın ne olduğu anlaşılmaz. Yırtık ayakkabı ile siyasete başlayıp kısa yoldan zengin olanlar katığın ne olduğunu bilmez. O zannediyor ki pipetle içilen bir şey. O, tırpandan sonra içilen bir şeydir. Onun için içki değildir o içecektir, onu bilmiyor daha yazık” dedi.
Editör: TE Bilişim