Sabahçı, “Bugün bazı basın ve yayın organlarında İl Başkanı olarak tarafımdan verildiği ifade edilen, ‘Belediye Başkanımız Sayın Yakup Koçal, partimizden resmi olarak istifa etmediği için halen parti üyesidir’ ibaresi kamu oyuncayanlış anlaşılmış tır. Bilindiği üzere 29 Mart 2009 seçimlerinde Sayın Yakup B.KOÇAL partimiziden aday olmuş ve Yalova halkının büyük desteği ile Belediye Başkanı seçilmiştir. Daha sonra meclis aritmatiğinden kaynaklanan ve bu gibi sebeplerden  dolayı Yalova ya hizmet etmesinde zorluk çektiğini gören Sayın Belediye Başkanımız 2011 Şubat ayında ilimiz basın temsilcilerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla partimizden istifaetmiş ve resmi olarak partimizle ilişiği yoktur.

Halen bağımsız olarak görevine devam etmektedir. Öncelikle bu yanlış anlamayı düzeltmek isterim.
Belediye başkanımız Yakup Koçal birikimi ve tecrübesiyle ilimize bugün ve yarın büyük hizmetler yapacak bir siyasetçidir. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Yalovada seçimlerin enbüyük favorisidir Sayın Belediye Başkanı
kararını yıl başına doğru açıklayacağını ve hangi partiden aday olacağını defaten kamu oyunca paylaşmıştır. Bu gün itibarı ile tüm partilere eşit mesafede olduğunu bilmekteyiz. Yakup Koçalın aramıza  dönmesi gibi bir durumda partimiz ilimizde güç kazanacak ve yerel seçimlerde yarışır konuma gelecektir.Bu sebeple Sayın Yakup Koçal’ın tekrar Demokrat Partiden aday olmasını arzu etmekteyiz. Demokrat Parti olarak Sayın Koçala çağrımız bu yöndedir” dedi.
Editör: TE Bilişim