Esnaf  ziyaretleri ve çeşitli hemşeri derneklerinde Yalova halkıyla buluşan Ayva, “Emperyalizmin gündeminde buluşanlar bizi acılara itti. Artık acılarda buluşma durumu bitiyor. Birilerinin oyuncağı olarak acılarda buluşmak istemiyoruz” dedi.

Dün AKP Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de barış süreci’ adlı toplantıyla Yalova temaslarına başlayan Ayva, “Bizim insanımıza 365 gün 24 saat hizmet etmemiz lazım. Bu milletin bu milletten başka kimsesi yok. Bu milletin her ferdi önemli. Üzerine titrediğimiz binaların, metronun, deniz otobüslerinin insan olmazsa hiçbir önemi yok. Her şeyin değerini insan arttırıyor. Yalova’ya olan talep de buranın değerini arttırıyor. İnsanımızı hizmetle birinci sıraya koymamız lazım. Arkadaşlar bu vatan için edebiyat değil, çalışmak lazım. Dünyada en iyi ne varsa, bizim insanımız için de olacak. AKP’nin vizyonu bu” diye konuştu.

Eskiden insanların Kürtçe konuşuyor diye hapse atıldığını belirten Ayva, “O çirkinliklerin bu memlekette tekrar olmaması lazım. Türkiye yapabileceklerinin en iyisini yapmak zorunda. Biz birisi isteyecek diye değil, insanımız istiyor diye yapıyoruz. TRT Şeş yayın yaptı da bundan ne zarar gördük. Matematiksel olarak hepimiz farklıyız. Dinimiz, siyasi görüşümüz, ekonomik durumumuz farklı olabilir. Farklı olmayı inkar etmek doğru değil. Gelin şu güzel memleketi cennete benzer bir hale getirelim. Bu insanların kıymetini bilerek, güzel bir dünya haline getirelim. Eğer Türkiye iyi olacaksa varsın AKP batsın, bizim bu ülke ve insanların kıymetini bilmemiz lazım. Bu hayırlı süreç hepimizin menfaatine, bunu paylaşalım” sözleriyle çözüm sürecine destek istedi.

“Akillere yapılan saldırı etik değil…”

Akil insanlar heyetine çeşitli bölgelerde gösterilen tepkileri de değerlendiren Lokman Ayva, “Akil insanların konuşmalarına eleştiri yapılabilir. Konuşmaların içeriği eleştirilebilir. Ancak vatan haini noktasındaki eleştiriler doğru değil, etik değil. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. Saldırmayı, hakareti yanlış buluyorum. Önemli olan ikna meselesidir, baskı yok. Kardeş kardeş konuşacağız. Onun dışındaki davranışlar şık değil, bize yakışmıyor” dedi.

23.Dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, AKP İl teşkilatı ile birlikte Yalova Karadenizliler Derneği, Elazığlılar Derneği, Siirtliler Derneği, Bayburtlular Derneği, Balgöç Derneği gibi hemşeri derneklerindeki vatandaşlarla buluşarak çözüm sürecine destek istedi.

Editör: TE Bilişim