AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a yüklendi. Öztabak, Salman’ın aralarında içme suyu altyapısının değiştirilmesinin de yer aldığı projelerle Yalova halkını kandırdığını ve hiç birini yerine getirmediğini söyledi. Öztabak, “Göreve tuvaletle başladı, bu gidişle tuvaletle son bulacak” dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın düzenlediği basın toplantısında söylediği sözlere AK Parti kanadından jet bir hızla cevap geldi. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın açıklamalarını, “Ben Belediye Başkanı Vefa Salman’ın basın toplantısında söylediği sözleri duyduğumda açıkçası Yalova açısından utanç verici olarak buldum. Halkımızın ne denli acınacak bir duruma sürüklendiğini bu açıklamalar net bir şekilde gözler önüne sermiş” sözleriyle değerlendirdi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve gelirken bir çok proje vaadinde bulunduğunu içme suyu altyapısının değiştirilmesinin de bu vaatlerden birisi olduğunu hatırlatan Öztabak, “Kendisi asbestli içme suyu altyapısının değiştirilmesi ile ilgili bir kez daha aynı şeyi tekrarlayarak, “Ben seçime 1 yıl kala buna başlayacak kadar enayi değilim’ diyor. Sonrasında da krediyi sağlasınlar 2019 yılında kazmayı vuracağım, diyor. Sen eğer samimiysen hemen kazmayı vuracağım de. Eğer seçileceğinden eminsen bunu yaparsın. Ama belli ki büyük bir sıkıntı yaşıyor bu konuda o nedenle adım atamıyor. Bu davranışı aslında Yalovalıları düşünmediğinin de açık bir ispatıdır. Son zamanlarda Çiftlikköy Belediyesi ve Termal Belediyesi tüm tepkileri göze alarak bu altyapı değişikliklerini yaptılar. Onlarda, ‘Biz enayi miyiz seçime bir yıl kala böyle bir çalışma başlatalım’ diyebilirlerdi. Ama onların kaygıları seçim değil halka hizmetti” dedi.
“Termal ve Çiftlikköy bunu başardı
Yalova Belediyesi’nin bütçesinin yarısına sahip olan 2 ilçe belediyesinin altyapıyı değiştirdiğini de hatırlatan Öztabak, “190 milyon TL’lik belediye bütçesini küçümsüyor. Sen bu bütçeyi küçümsüyorsan ve bu hizmetleri yapabileceğine inanmıyorsan, senin yarın kadar bütçesi olan Termal, Çiftlikköy, Altınova ve Armutlu ilçeleri bu hizmetleri nasıl yapıyor. Peki sen belediye başkanı olurken bunları bilmiyor muydun. Belediye meclis üyeliği yaptığın dönemde belediyenin bütçesi ne kadardı. Onların yaptıkları hizmetleri hatırlıyor musun. Peki sana sormazlar mı sosyal harcamalara para bulabiliyorsun ama altyapı yatırımlarına gelince neden para bulamıyorsun diye. Bunun hesabını 2019 yılında Yalova halkı sana soracak. Su altyapısını değiştireceğini göreve gelirken kendisi vaat etti. Ama yapmadı. Biz Yalova’ya bir hizmet yapılacaksa bütçede bir sıkıntı oluşturmamaya özen gösterdik. Eleştirilere rağmen bunu yaptık. Buna rağmen kendini başarılı görüyorsa, başarı bunun neresinde halka açıklasın. Biz Yalova Belediyesi’ne verilen 190 milyonluk bütçeye devasa bütçe diyorum. 2019 yılında o koltuğa AK Partili Bir Belediye Başkanı o koltuğa oturduğunda belediye bütçesinde bir miktar onda da artışa gidilecek. Ama herkes görecek ki o verilen bütçe ile nasıl hizmetler üretilecek” diye konuştu.
“Nerede vaat ettiğin projeler”
Salman’ın seçimler esnasında vaatlerde bulunduğunu hatta bir proje kitapçığı yayınladığını belirten Öztabak, “Sen 4 yıllık bir belediye başkanısın. Göreve gelirken bir kitapçık yayınladın ve projelerini bu kitapta halka sundun. Ne oldu Tıp Fakültesi. Bu yapılabilecek bir projeyse neden yapmadın. Yapılamayacak bir projeyse neden vaat edip halkı kandırdın. Sende tıpkı genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’na benziyorsun. Yalova’da Fuar Merkezi yapıyordu. Biz bulamadık. Yerini bilen varsa bize de haber versin. Bizde bari eleştiri yapmayalım. Yalovalılar vaat ettiğin Kongre Sarayı’nı özlemle bekliyorlar. Yalova Kule yapıyordu. İstanbul’dan gelişte ve Yalova’nın her noktasından görünecekti. Yaptıysa eğer onu bir biz göremedik. Eğer bunları yapmadıysa bunun hesabını hemşerilerim adına ben sormak zorundayım. Ve bunları kamuoyuna da hatırlatmak zorundayım. Bu kitaptan neleri yaptığını ne olur bize izah etsin. Hatta bizi de çağırsın. Şu kitabı açsın söz verdiklerinin kaçını yaptıklarını anlatsın. Bizim derdimiz zaten gidici olan bir belediye başkanı değil. Ama milletin 5 yılını çalmanın bir bedeli olmalıdır. CHP’li belediye başkanı göreve geldi, meydandaki kaçak tuvaletle işe başladı, Doğu Sahil Bandında ki tuvaletle görevini tamamlayacak. Ne yapacaksın halka hizmet diye bunlarımı sunacaksın” dedi.
“Borçlarda laf cambazlığı yapıyor
Yalova Belediyesi’nin borç batağına saplandığını cümle alemin bildiğini ancak belediye başkanının halen borçlar konusunda laf cambazlığı yaptığını söyleyen Öztabak, “Borç konusunda açık bir şekilde gelinen durumu itiraf etmiş. İşe başlarken ki borç miktarı ortada, şimdi ki borç miktarı ortada. 135 milyon TL gibi bir borç batağına sürüklenmiş durumda. Ama bir laf cambazlığı ile belediyeyi içerisine düşürdüğü durumu gizlemeye çalışıyor ve dolar kuru üzerinden borcu niteliyor. Bu Yalova kamuoyuna yapılan bir saygısızlık ve hakarettir. Halkın aptal yerine konmasıdır” sözleri ile eleştirdi.



Editör: TE Bilişim