CHP’li vekiller 3 gün boyunca Yalova’yı karış karış gezdi, eksik, tamamlanmamış ve acil ihtiyaç gerektiren sorunları yerinde tespit etti. 3 gün süren çalışma programının değerlendirmesinin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Genel Başkanımızın 51 ilde başlatmış olduğu çalışmayı Yalova’da da yaptık. ‘Sorunu Biliyoruz, Çözeceğiz’ ana temalı bu çalışmanın içeriği CHP Genel Merkezimize kentlerin öncelikli ana sorunlarını belirleyerek bir dosya ile iletmekti. Aydın ve Mersin milletvekillerimiz de 3 Haziran 2022 Cuma gününde başlayıp bütün ilçeleri, birçok beldeyi ve köyü bizimle beraber ziyaret ettiler. Sektörel gruplarla, STK’larla görüşüp halkımızla yakın temasta bulundular. Hem halkın sorunlarını hem de Yalova yerelinde bizim hepimizin bildiği ana sorunları, bitmeyen projeleri, yarım kalan projeleri olması gereken çalışmaları, halkın canını riske atan fakat devletin müdahale etmediği bazı durumları yerlerinde tespit ettiler. Milletvekillerimiz ilgili raporu hazırladıktan sonra Ankara’ya yola çıkarak sorunları Genel Başkanımıza iletecekler. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da Yalova dahil 51 ilden gelecek olan raporları bir araya getirerek iktidar olduğumuzda hangi sorunu öncelikli çözeceğine dair kamuoyuna taahhüt verecek” dedi.

‘Yalova’da sorunlar, eksiklikler çok fazla’

3 gün boyunca Yalova genelinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Yalova’ya geldiğimizde sorunlar, eksiklikler hayal ettiğimizden çok daha fazlaydı. Ak Partinin göreve geldiği 2002 yılından beri Yalova’da hiçbir şey yapmadığını, yapılanların yarım kaldığını kendi gözlerimizle gördük ve yerlerinde tespit ettik. 20 yıl önce başlayan Yalova-Armutlu yolu halen bitirilemedi ve yüzde 10’u dahi tamamlanamamış. İktidara geldiğimizde bu yol sorununu 1 yıl içerisinde çözüp bitireceğiz. Yalova Valiliğinin yapılacağı yer ile ilgili sorunu tespit ettik. Yalova’nın yeni bir Valilik binasına ihtiyacı var ve bizde bununla ilgili 2 alternatif yer tespit ettik. Göreve geldiğimizde ihalesini yaparak 1 yıl içerisinde tamamlamış olacağız. Çınarcık yolu ve Bayraktepe Mahallesinde yaşanan toprak kaymalarıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Bayraktepe’de evlerin yüzde 90’ı yamuk vaziyette. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sesleniyorum. Bir an önce orada yaşayan vatandaşlarımızı evlerinden çıkartarak hemen kentsel dönüşüme geçilmesi lazım. Aksi taktirde 6-7 değil 4-5 şiddetinde depremde orasının yok olması tehlikesi mevcut. İnsanlar hayatını kaybettikten sonra bir şeyler yapmanın anlamı yok. Bunu İzmir’de yaşadık, Yalova deprem bölgesinde bir ilimiz ve halen duyarsız davranmalarını anlamıyorum. Oradaki vatandaşlarımızla konuştuk, evimden çıksam nereye gideceğim, en kötü ev kirası 4-5 bin TL arası diye dert yanıyor. TOKİ gidip rant alanlarına lüks evler yapacağına, bu bölgeyi acilen kentsel dönüşüme sokarak, depreme dayanıklı binalar yapmalı” dedi.

‘Termal 50 yıl geriye gitmiş’

Termal ilçesinde Sağlık Bakanlığına devredilen işletmelerin çok kötü vaziyette olduğunu ve bitme noktasına geldiğine değinen Milletvekili Yıldız, “Termal ilçemizde 130 odalı Çamlık Otelimiz var ve atıl vaziyette duruyor. Burayı Sağlık Bakanlığına devredebilirsiniz ancak işletme açısından Turizm Bakanlığına devredilmesi gerekir. Termal bölgemiz Yalova’nın turizmi açısından çok önemli ve iktidara geldiğimizde burasıyla ilgili planlama yaparak, atıl duran tesislerimizi açacağız ve başlarına da profesyonel yöneticiler getireceğiz. Turizmden anlamayan insanları işletmelerin başına koymuşlar ve Termal ilçesini 50 yıl geriye götürmüşler” şeklinde konuştu.

‘Köylerimizin çoğunda su sorunu var’

3 gün süren program kapsamında Yalova’nın köylerini dolaştıklarını ve birçoğunda ciddi anlamda su sorunu yaşandığını tespit ettiklerini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Devlet Su İşlerinde bu işlerden anlayan sayısız kişi varken bu kurumun bütün yetkileri Cumhurbaşkanına devredilecek. Biz buna CHP olarak karşı çıktık. Sadece amaçları yapılmış olan göletlerin, barajların kararını Cumhurbaşkanının vermesi, ülkenin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Yalova Ak Parti grubuna da sesleniyorum bu madde kaldırılmalı ve göreve geldiğimizde nerede sulama barajı yapılacağını ve içme suyu barajının göletinin nerede yapılacağını tespit ettik. Köylerimizde su sıkıntısı yaşanmayacak ve bu sorunu 1 yıl içerisinde bitireceğiz” diye konuştu.

‘Ev hanımları artık alyanslarını bozduruyor’

Yalova’da kuyumcuları gezdiklerini ve günde en az 10 ev kadınının gelerek alyanslarını bozdurduklarını, evlerinin temel ihtiyaçlarını gidermeye ve çocuklarının okul masraflarını halletmeye çalıştıklarını öğrendiğini ifade eden Vekil Yıldız, “İnsanlar köşede kenarda biriktirdiği altınlarını, kolundaki bilezikleri satmış bitirmiş en son alyanslarını satmaya gelmişler. Özellikle kadınlarımız gelerek alyanslarını bozduruyor ve çocuklarına Pazar parası yapması acı bir şey. Ülkemiz ve vatandaşlarımız ne hale geldi. Biz bu sorunu biliyoruz ve iktidara geldiğimizde aile sigortası uygulamasını ilk hafta hayata geçirerek geliri olmayan ev kadınlarımıza asgari ücret düzeyinde sosyal yardımda bulunacağız. Öyle zamanı geçmiş salça, makarna vermeyeceğiz. Kartını vereceğiz, bankadan parasını çekecek ve yaşadığı yerdeki marketten, manavdan, kasaptan alışverişin, yapacak, oranın esnafı da kalkınacak” dedi.

‘Ak Parti ve MHP’ye oy veren vatandaşımız başımızın tacıdır’

Vatandaşlarımızın Ak Parti ve MHP’ye oy verirken ülkeyi iyi yönetsinler, ekonomiyi çok daha iyi hale getirsinler diye oy verdiğini ancak iktidarın 20 yıldan beri vatandaşını değil sadece sarayı ve yandaşlarını düşündüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Gittiğimiz yerlerde Ak Partiye, MHP’ye oy veren vatandaşlarımızla da görüşüyoruz. Onlar bizim başımızın tacıdır. Geçmişte bu partilere oy vermiş olabilirler. Önümüzdeki seçimde onların da bize verecekleri oylarla iktidar olacağız ve ülkemizi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Milli gelirimizin yüzde 58’ini yüzde 1’lik kısma veren saray iktidarı, geriye kalan yüzde 42’lik bölümü 99 kişiye bölüştürdü. İşte yoksullaşmamızın birinci nedeni budur. Bizim iktidarımızda hakça bölüşeceğiz, tasarruftan kaçınmayacağız, fuzuli harcamaların önünü keseceğiz. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan bütün işleri kamulaştıracağız ve Yalova’da yaşayan vatandaşlarımız 200 TL verip köprüden geçmeyecek, 50 TL’ye gidecek. Yandaşa giden, 5’li çeteye giden bu hortumları keseceğiz ve vatandaşlarımıza çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Şehiriçi minibüs şoförleri sadece mazota çalışıyor’

Yalova’daki çalışma programları kapsamında Şoförler Odası ve şoför esnafı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Yıldız, “Şoför esnafımız sadece mazota çalıştıklarını ifade etti. Evimize ekmek götüremiyoruz, akşama kadar kazandığımız para mazota yetmiyor, kendimize ayıramıyoruz diyorlar. Mazot 26 TL oldu ben nasıl taşımacılık yapayım. Böyle giderse 1-2 ay içerisinde bu işi bırakacağım diyorlar ve Yalova’da ulaşım sorunu korkunç derecede patlamaya doğru gidiyor. Hem şehirler arası, hem şehir içi bütün şoför arkadaşlarımız çok zor durumda. Boş verin araba değiştirmeyi lastiklerini bile alamıyorlar ve bir an önce özellikle büyük firmalara, büyük holdinglere nasıl kıyakçılık yapıyorsa, nasıl ÖTV’siz KDV’siz benzin, ya da mazot veriyorsa Recep Tayyip Erdoğan, bizim ulaşım konusunda şehir içi sevişlerimize ve dolmuşlara da ÖTV’siz ve KDV’siz mazot, benzin vermek zorunda. Biz CHP Grubu olarak daha önce kanun teklifi vermiştik ortak kullanım alanlarının KDV ve ÖTV’lerini kaldıralım diye. Çünkü milyonlar kazanan da aynı vergiyi veriyor, asgari ücret alanda, emekli maaşı alanda aynı vergiyi veriyor ve burada bir haksızlık söz konusu. Çok kazanandan çok vergi alacaksın, az kazanandan da vergi almayacaksınız. O sebeple, mazot, benzin, doğalgaz ve elektrikteki vergilerin tamamını devlet kaldırmak zorundadır” şeklinde konuştu.

‘Yalova’dan en az 2 milletvekili çıkartacağız’

CHP olarak iktidara geldiklerinde hem Türkiye’nin hem de Yalova’nın bütün sorunlarını çözeceklerini belirten Milletvekili Yıldız, “Ben bütün Yalovalılardan şunu istiyorum. Geçmişte Ak Partiye, MHP’ye verdiğiniz oyu bu dönemde CHP’ye verme sorumluluğunuz var. Yalova’da en az 2 tane Milletvekili istiyoruz ve yaptığımız anketlerde 2’ye yaklaşıyoruz ancak daha fazla oy alma zorunluluğumuz var. 20 yılda iktidarın öksüz bıraktığı Yalova, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak buna emin olun. Ama bizimde sizden istediğimiz, geçmişte kime oy verdiğiniz önemli değil ancak bu dönemde huzurlu olmak istiyorsanız, esnafımız kazanmak istiyorsa, yolların, hastanelerin kamulaşmasını istiyorsanız, konut sorununun çözülmesini istiyorsanız sandıkta CHP’ye oy vermeniz gerekiyor. Biz hazırız, her türlü çalışmamızı yaptık ve sizlerden görev bekliyoruz. Görevi verecek olan Yalova halkıdır ve sandık önlerine geldiğinde bizlere destek vereceklerine inancım tamdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim