Yalova’da Orman Yangını! Yalova’da Orman Yangını!

yalova-termal-belediye-jeotermal-su-kaynak-boru-hat-yenileme (1)Termal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, ilçedeki turizm işletmeleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor ve destekleniyor. Termal Belediyesi, jeotermal sıcak su kaynaklarını daha verimli kullanmak ve ilçeye daha fazla katma değer sağlamak için altyapıyı geliştirmeyi sürdürüyor.
Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden beri önceliklerimizden birisi de yalova-termal-belediye-jeotermal-su-kaynak-boru-hat-yenileme (3)ilçemiz açısından hayati bir önemi olan jeotermal sıcak suların işletmelerimize sorunsuz bir şekilde iletilmesi konusu oldu. Bunun sürdürülebilirliği ilçemiz turizminin gelişimi açısından da çok büyük bir önem taşıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyor ve jeotermal sıcak su ishale hattımızı yeni hatlarla genişletiyor, geliştiriyor ve iyileştiriyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Termal ilçesi, jeotermal sıcak su kaynakları bakımından Türkiye’nin zengin bölgelerinden biridir. Jeotermal enerji, yerkürenin içindeki ısının su veya buhar halinde yüzeye çıkmasıyla elde edilen yenilenebilir bir enerji türüdür. Jeotermal sıcak su, hem ısınma hem de sağlık amaçlı kullanılabilmektedir. Türkiye’de jeotermal enerji ve elektrik üretimi için birçok proje yürütülmektedir. Termal ilçesi, jeotermal sıcak su kaynaklarını turizm sektöründe değerlendirerek ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır.

yalova-termal-belediye-jeotermal-su-kaynak-boru-hat-yenileme (4)

Editör: Arda Yavuz