On yıllardır İsrail’in baskıları, saldırıları ve işgali ile yüzleşmek zorunda kalan Filistin halkının yaşadığı sıkıntıları anlamak amacıyla, önümüzdeki günlerde Türkiye genelini kapsayan büyük bir sinema etkinliği düzenlenecek.
Bu kapsamda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliği yapma kararı aldı. 6-8 Mart tarihleri arasında, Yalova’nın da aralarında bulunduğu 81 ilde eş zamanlı olarak “Filistin Film Günleri”nin gerçekleştirilmesi için adımlar atıldı.
3 Film Gösterimde Olacak
6 Mart Cuma gününden 8 Mart Pazar gününe kadar üç gün sürecek bu özel dayanışma etkinliğinde; 2025 yılında düzenlenen 97. Akademi Ödülleri’nde En İyi Belgesel dalında Oscar ödülünü kazanan “No Other Land”, önümüzdeki haftalarda düzenlenecek 98. Akademi Ödülleri’nde “En İyi Uluslararası Film” kategorisine aday gösterilen yapımlardan biri olan “The Voice of Hind Rajab” ve Ürdün tarafından 98. Akademi Ödülleri’nde “En İyi Uluslararası Film” dalında aday gösterilen “All That’s Left of You” filmleri beyaz perdede yer alacak.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Filistinlilerin yaşadığı sıkıntıları çarpıcı bir şekilde anlatan bu üç filmin biletlerinin 120 Türk Lirası’ndan satışa sunulacağını açıkladı.








