Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile Yalova Barosu arasındaki işbirliği ile gerçekleşecek eğitim programının tanıtımı Rektör Prof.Dr.Niyazi Eruslu, Yalova Baro Başkanı Cevdet Bekler ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Seyithan Deliduman’ın da katılımı ile gerçekleştirildi.

Üniversite ve Baro işbirliği ile Yalova Barosu avukatlarına yönelik gerçekleştirilecek Arabuluculuk Eğitimleri toplam 50 saat sürecek. Eğitimler 8 saat Temel Hukuk Eğitimi olmak üzere, 30 saat Teknik Bilgi Eğitimi ve 12 saatlik Uygulama Eğitimini kapsıyor.

Tanıtım toplantısında konuşan Yalova Baro Başkanı Cevdet Bekler, eğitimlerin Yalova’da verilecek olmasının kendileri için önemli olduğuna dikkati çekerek, “Arkadaşlarımız yakın zamanda Kocaeli Barosu ile Kocaeli Üniversitesi’nin ortak düzenlediği arabuluculuk eğitimine katılmışlardır.Yalova’da bu eğitimin uygulamaya geçmesi bizler açısından sevindirici. Hukukçulara yönelik bu eğitim avukatlarımızın da önünü açacaktır.Arabuluculuk eğitiminin amacı yargıdaki yükü hafifletmek ve tarafların üzerinde tasarruf edebileceği özel hukuk ihtilaflarını kısa, pratik ve daha az masrafla çözüme yönelik bir eğitim programıdır” diye konuştu.

Tanıtım toplantısının ardından eğitim için başvuruları almaya başlayacaklarını ve eğitim programının startını vereceklerini belirten Rektör Prof.Dr.Niyazi Eruslu, Arabuluculuk Eğitimi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Eğitim kapsamında Temel Hukuk Bilgisi Eğitimi arabuluculuğa elverişli alanlar, yargılama aşamasında arabuluculuğa başvurulması halinde dikkat edilmesi gereken hususlar, arabuluculuk müzakereleri sonunda yapılması gereken işlemler, bir anlaşmanın  ortaya çıkması halinde bu anlaşmanın düzenlenmesi ve hukuki niteliği gibi konular yer alacak. Teknik Bilgi Eğitimleri ise 30 saat sürecek. Eğitimlerde iletişim becerileri, beden dili, müzakere yöntemleri, toplantı yönetimi, psikoloji, gelişim psikolojisi, kişilik, davranış bozuklukları, öfke kontrolü ve sosyal psikoloji ile sorun çözme becerileri, uyuşmazlık analizi, ve uyuşmazlık çözümünde uygulanacak yöntemler, arabuluculuk süreci, ve arabuluculukta uyulması gereken etik kurallar gibi arabuluculuğa yönelik eğitimleri içerir. Zorunlu Teorik ve Uygulamalı Yenileme Eğitimi ise arabuluculara arabuluculuk eğitim izni verilen kuruluşlarca teorik ve uygulamalı, toplam sekiz saatten az olmamak üzere yılda en az bir defa yenileme eğitim verilir. Arabulucular her yıl verilen bu sekiz saatlik eğitime katılmak zorundadırlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim