Başkan Gürel, Acar Ailesi’ni Ağırladı Başkan Gürel, Acar Ailesi’ni Ağırladı

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ilçeye turizm yatırımcısını çekmek adına olmazsa olmaz olan altyapının yenilenip modernize edildiğini söyledi. Acar, “İlçeye en az 70-80 yıl yetecek altyapı yatırımını gerçekleştirdik” dedi.

Marmara’nın en önemli turizm merkezlerinin arasında yer alan Termal ilçesi bu anlamda turizm kapasitesini arttırırken bölgeye turizm yatırımcılarını da çekmeyi hedefleyen adımlar atıyor. Bu anlamda turizm yatırımcıları açısından büyük önem taşıyan altyapı yatırımları da ilçede yapıldı. Bu noktada bilgiler veren Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, “Termal ilçesi 2000’lerden önce sadece yaz turizmi ile uğraşan bir ilçeydi. 2000’den sonra belediyemiz jeotermal kaynaklı sondajlara başladı. Belediyenin kuruluşunda Sırrı Acar başkanımız, sonrasında İsmail Atik başkanımızla başlayan sondajlarda şu anda Termal Belediyesi’nin 5 tane jeotermal kuyumuz var. Termal önümüzdeki en az 70-80 yıl boyunca altyapısı, içme sularıyla, jeotermal kaynakları ile sorun yaşamaz. Şimdi elbette bölgeye yatırımcıları da bekliyoruz. Turizm yatırımcısı gitti bölgede ilk olarak altyapıyı, suyun yeterliği ve kalitesini soruyor.  Termal bu anlamda yeterliğe sahip bir ilçe. İlçede turizm daha da çeşitlendirerek ilerilere taşıyacağız.  Çıkardığımız sıcak suyu depolayabileceğimiz bir su deposu inşa diyoruz. Depomuz 2024 yılında hizmete girecek. Bununla da kalmayarak burada bir çevre düzenlemesi gerçekleştirdik.” dedi.

‘Görevi şanssız bir dönemde devraldık’

Bu anlamda görev süresine yönelik de bir özetlemede bulunan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar görevi devralmasının hemen sonrasında pandeminin başladığını bunun da ilçede hayal ettikleri birçok yatırımın yapılmasını engellediğini dile getirdi. Buna rağmen ilçede imkanların el verdiği çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Acar, “Ben göreve geldiğimden beri şanssız bir döneme denk geldim ve bu anlamda da hedeflediğimiz çalışmaların birçoğunu hayata geçiremedik. 2,5 yıl süren pandemi dönemi bizi çalışmalar anlamında da olumsuz etkiledi. Pandeminin getirdiği ekonomik çalkantıdan belediye olarak biz de payımızı aldık. Ardından afetler ve yangınlar ülkemizin peşini bırakmadı. Bütün bu olumsuzluklar ilçemizdeki projelere Ankara’dan gelecek destek ve yardımları etkiledi. Projelerimizin bazıları halen askıda. Önümüzdeki dönemde hayalimizdeki projelerin tamamını hayata geçireceğimize inanıyorum. Bu anlamda da durduk diyemeyiz. 2 mahallemize de çok amaçlı spor sahaları, gençlerimizin zaman geçirebileceği lokaller oluşturduk. Bir turizm noktası olmamızdan dolayı ilçemizde piknik ve barbekü alanları oluşturduk ki başka illerden bile buraya piknik ve barbekü yapmaya gelen çok sayıda vatandaş oluyor. Çocuklarımız için okulların açılışında ve kapanışında çocuk festivalleri düzenliyoruz” diye konuştu.

Editör: Arda Yavuz