Çocuklar Bu Kez de Bayramları İçin Hamlelerini Yaptı Çocuklar Bu Kez de Bayramları İçin Hamlelerini Yaptı

2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Karatay Spor Ve Kongre Merkezi̇’nde tamamlandı. Konya’nın 4 Altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile liderliği elde ettiği Şampiyonada, Sakarya 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile ikinci, İstanbul 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile üçüncü sırada yer aldı. Şampiyonada 437 kadın ve 507 erkek olmak üzere toplam 944 judoka kıran kırana mücadele etti.
Türkiye’nin en iyi sporcularının tatamiye çıkacağı şampiyonada Aysel Kaplan 48 kiloda, Defne Yıldırım 44 kiloda, +78 kiloda Zeynep Aydıner, Eyüp Batur 50 kiloda, Erol Özarpacı 55 kiloda, Ali Osman Aydemirdir 60 kiloda, Metehan Zafer 66 kiloda  Halil İbrahim Kaymaz 73 kiloda, Mert Çiçek 81 kiloda ve Fırat Botanoğlu 90 kiloda ilimiz adına madalya aradı. Yalova’nın gururu ise Ali Osman Aydemirdir oldu.
88 sporcunun mücadele ettiği 60 kiloda ter döken başarılı sporcu yedinci olarak Milli takıma girme hakkını kazandı. Organizasyon sonrasında Aydemirdir’in antrenörü Abdurrahim Kaymaz, “Sporcumuz Ali Osman Aydemirdir mücadele ettiği 60 kiloda, 88 sporcu arasından Türkiye yedincisi olarak Milli takıma gitmeye hak kazanmıştır. Sporcumuzu Tebrikler eder daha büyük başarılara emin adımlarla yürüyeceğine inanıyoruz kutlarım” diye konuştu.

Editör: Arda Yavuz