Süleymanbey Mahallesi Şehit Osman Altınkuyu Caddesi’nde bulunan ve 1966 yılında hayırsever Hayriye Güngör tarafından inşa ettirilen Hacı Hayriye Hanım Cami’de son 33 yıldır yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. 1990 yılında vefat eden Güngör’ün vasiyeti üzerine ölüm tarihinden itibaren çocukları ve torunları tarafından ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı yapılıyor. 3 Kasım Cuma günü Cuma Namazından sonra da bu geleneğe devam edilerek Cami cemaatine ve çevredeki vatandaşlara yemek verildi.

Anneannesinin vasiyetini uzun yıllar boyunca yerine getirilmesi noktasında büyük bir caba harcayan hayırsever İlker Kaya yemek dağıtımı öncesi Yalova Gazetesi’ne konuşarak gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi verdi

“Pandemi dönemi yemek fişi dağıttık”

Yaklaşık 30 yıldır yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, “Görevli arkadaşlar ile birlikte bu yemek dağıtımı organizasyonu yapılıyor. Rahmetli anneannemizin vasiyeti bu... Bizim hemen yan tarafta kendimize ait bir evimiz vardı. Rahmetli anneannem 30 sene evvel bir Ramazan günü iftar vakti pazarda gezen insanları görüyor. Neden bir hayır gerçekleştirmiyoruz diyor. O şekilde başladık. Hiç ara vermedik ama sadece bu pandemi dönemi aksaklık oldu. O zamanda yemek fişi dağıttık. Yani hiç ara vermemiş olduk. Burada yemek yapamadık ama ihtiyaç sahiplerine dağıtılması üzerine fişleri valiliğe teslim ettik” ifadelerini kullandı.

“İnşallah ilelebet sürecek”

Yemek dağıtma organizasyonlarını Ramazan ayı sürekli yaptıklarını söyleyen Kaya, “Bunun haricinde ve Ramazandan sonraki aylarda da, ayın belli bölümlerinde, ayda bir ve iki ayda bir Cuma günleri, Cuma Namazına müteakip etli pilav, meşrubatlar dağıtıyoruz. Sabah Namazları çorba ikram ediyoruz. Yani sadece Cuma Namazları değil, Sabah Namazları dağıtılan sıcak çorbayı vatandaşlarımız içebiliyor” şeklinde konuştu ve Cami’de yemek dağıtılan yerin aşevi olarak yapılmasını planladıklarını aktaran Kaya, “ Mutfak düzenlemesi yapacağız ve bu İnşallah ilelebet devam edecek” dedi.

Karaderili Termal Şehri Yalova’yı Spor Turizminin Merkezi Yapıyor Karaderili Termal Şehri Yalova’yı Spor Turizminin Merkezi Yapıyor

Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (13)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (12)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (10)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (11)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (9)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (4)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (5)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (3)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (1)yalova-suleymanbey-hacı-hayriye-hanim-cami-yemek-hayir-dagitim-mahalle (2)

Editör: Arda Yavuz