Uzun zamandır yazmadım. İşin açıkçası son dönemin gelişmelerinde yaşananları tarif edemiyordum, kendime.
Kendime tarif edemediğim konularda okuyucuya ne anlatacak, ne yazacaksın. Çıkarttığımız gazete yerel bir gazete, ulusal konularda ahkam kesecek ne bilgimiz ne de o konulara vakıf çevremiz var. Durum böyle olunca epey bir ara verdim.
.........................
Gazetemizin ofis ve baskı yerini de değiştirdik. Mekan değiştirmekte biraz etkiledi herhalde. Daha farklı bir çalışma ortamı ve şevk mi geldi ne, anlayamadım.
Velhasıl araya son...
......
Geçtiğimiz gün ziyaretimize yıllarını engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temine vermiş Yeni Yaşam Engelliler Derneği yöneticisi Metin Soysal ile Başkanı Lale Dondurmacı hanımefendi geldi. Uzun zamandır dikkatlerden kaçan bir konuda ısrarcı olunmasını istedi, Başkan Lale hanım. "Sokak başlarında satılan engelli başlıklı dergi, gazete gibi yayın organlarını lütfen almayın. Zira bu konuda çok ciddi ve büyük rant var ve bu rantı istismar eden art niyetli insanlar var. Bizim vatandaşımızın engellilere karşı var olan özel hassasiyeti bu çevrelerce kullanılıyor. Sadece 155'i aramak yetmiyor. Mali Polis ve Defterdarlık işin içine girmeli. Üç-beş kuruş olarak değerlendirilmesin. Zira bu paralar zaten engellilere gitmiyor. Valiliklerden alınan izinlerde adet ve nerede satılacağı dahi belirtilmediği zamanlarda üniversite öğrencileri kullanılarak yapılan bu satışların denetlenmesi şarttır"
.........
Evet!
Böyle diyor Lale hanım!
Bence de haklı.
Bizim insanımız küçük paralara bakmaz, sıkıntılı vatandaşa yardımı sever, ama yapacağı yardım gerçek ihtiyaç sahibine ulaşır mı onunla da ilgilenmez.
Uyarı bizzat konuya vakıf insanlardan.
Ciddiye alınacağını umarım.