Yalova kamuoyunda, Gaziosmanpaşa Mahallesi’ne 1950’li yıllarda kurulan A Tipi Kapalı Cezaevi’nin bölgeden kaldırılıp başka bir yere taşınmasıyla ilgili uzun zamandır süre gelen bir tartışma dönüyor. Mahalle sakinleri cezaevinin kendi bölgelerinde bulunmasından dolayı şikayetçiler ve başka bir yere taşınması için uzun zamandır talepte bulunuyor. Biz de bu konuyu tekrar gündeme getirmek için Yalova Gazetesi olarak bölgenin önemli temsilcileri ile görüştük. Ülkemizin en önemli STK’larından biri olan Balkan Göçmenleri Derneği’nin Yalova Şubesi Başkanından konu hakkında bilgi aldık. BAL-GÖÇ Yalova Şube Başkanı Lütfi Özgür, dernek binalarının hemen yan tarafında bulunan A Tipi Cezaevi’nin son durumu hakkında gazetemize bilgi verdi.

Hakhan, Terliklerinden Kurtuldu! Hakhan, Terliklerinden Kurtuldu!

“Milletvekillerimizden söz aldık”

Bulundukları Göçmen Mahallesi’nin resmiyette Gaziosmanpaşa Mahallesi olarak geçtiğini söyleyen Başkan Özgür, “ 1951 yılına kadar burada iskan yoktu. O dönem şehrin dışında olduğundan dolayı hapishane yapılmış. Ama bugün Gaziosmanpaşa Mahallesi çok büyüdü ve merkez mahalle konumuna geldi. Tam Yalova’nın merkezinde bir hapishane olması ve artı olarak bizim bitişiğimizde olması, biz ile üyelerimizi çok rahatsız ediyor. Düşünün etrafta binalar var ve balkona çıkanlar hapishaneyi görüyor. Hele biz de çok büyük etki bırakıyor. Üyelerimizin talebi bir an önce bu hapishanenin bu mahalleden kaldırılmasıdır.  Biz bunu her gelene dile getiriyoruz. Milletvekillerimizden söz aldık. Önümüzdeki dönem bu konuyla ilgili bir çalışma var” dedi.

“Bizi ziyarete gelen heyetler bu çirkin tabloyla karşılaşıyor”

Hapishanenin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların 15 sene önce başladığını söyleyen Başkan Özgür, “Bir türlü çözülemedi. İnşallah en kısa zaman bu konu çözülür. Çünkü gerçekten rahatsızlık verici bir durum. Bize Balkanlardan gelen heyetler muhakkak Balkan evini ziyaret ediyor. Ki sadece Balkanlardan da değil, Kafkaslardan olsun, Ticaret Odasına gelen heyetler olsun…  Bizi arayıp burayı ziyaret ediyorlar. Fakat bitişiğimizdeki hapishaneyi gördükleri zaman çirkin bir tablo ortaya çıkıyor. Tekrar yetkililere burada sesleniyorum. Bir an önce bu hapishanenin kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz