Geçen yıl yaşanan fırtınadan dolayı ağır hasar gören Bad Godesberg Parkı içinde bulunan Yalova Balıkçılar Barınağı her geçen gün biraz daha çöküyor. Can ve mal güvenliğini de tehdit eden çökmeler sonrasında tekne ve balıkçı motorları ile yatlarında bağlı bulunduğu barınakta, yaşanan bu çökmeler nedeniyle, Yalova Liman Başkanlığı bu alana tekne bağlamayı yasakladı. Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, çökmenin yaşandığı yer ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunmuştu.

Karataş, “Yalova Valiliği’nin koordinasyonu ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ile de kontak halindeyiz. Yalova balıkçı barınağı şiddetli bir fırtınaya maruz kaldığında çökme tehlikesi ile karşı kaşıya kalabilir. Merkez balıkçı barınağında yaşanan çökme, vatandaşları ve balıkçıları her geçen gün endişelendiriyor. Tehlike nedeniyle Yalova Liman Başkanlığı alana tekne bağlamayı yasakladı. Çökme olunca deniz suyu yükseldiğinde, yoğun bir dalgada da taşları delip geçiyor. Böylelikle limanı parçalayacak. Şu an tedbir alınmazsa yapımı daha da maliyetli olacak. Merkezdeki barınağın alt yapısı bozuk, bugün üst yapı 50 milyon TL’ye mal oluyorsa; altyapı 100 milyon TL’ye mal olur. Altyapının bozuk olması daha da tehlikeli. Buranın acilen yapılması lazım. Milletvekillerimize bu konuyu bir kez daha ileteceğiz. Bir an önce yapılması gerekiyor, çünkü liman kayıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Jeoloji Mühendisi Cangir: Neyi Bekliyoruz? Jeoloji Mühendisi Cangir: Neyi Bekliyoruz?

Yalova Merkez Bad Godersberg Park Balikci Barinak Cokme Tehlike (3)Yalova Merkez Bad Godersberg Park Balikci Barinak Cokme Tehlike (1)

Editör: Arda Yavuz