29 Aralık Cuma akşamı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finali, Suudi yetkililer ve 2 takım arasındaki anlaşmazlıklar sonucu gerçekleştirilemedi. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maça Atatürk tişörtleri çıkma talebi reddedildi ve Süper Kupa Finali ileri bir tarihe ertelendi.

Altınova, Sakarya Deplasmanında Galibiyet Arayacak Altınova, Sakarya Deplasmanında Galibiyet Arayacak

Yaşanılanların ardından Türkiye’nin dört bir bölgesinde olan belediyeler ve kulüpler maçın kendi sahalarında oynanabilmesi için sosyal medya hesaplarından davette bulundu. Bu davete Yalova Belediyesi ve Yalovaspor da katıldı. Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalovaspor Yönetimlerinin paylaşımlarından sonra İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, Yalovaspor’un stadyumunun yeterliliğini sorgulayan bir açıklama paylaştı.yalova-belediye-baskan-yalovaspor-iyi-parti-il-stadyum-guvenlik (3)

“Bırakın derbiyi normal bir maçın oynanması bile elverişli mi?"

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gösterdikleri duruş sebebiyle ne kadar övünülse az kalacağını belirten Başkan Kendir, “Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanısıra Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer kulüplerimiz de bizlere Atatürk’ün bir siyasi figür değil bu ülkenin kurucu lideri ve yol göstericisi olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir” dedi. Maçın oynanmama kararının alınmamasının ardından Yalovaspor ve Başkan Tutuk’un sosyal medya paylaşımlarını hatırlatan Başkan Kendir, “Sırasıyla, Yalovaspor kulübümüzün resmi sayfasından ve Yalova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk’un sosyal medya hesabından eminin ki İyi niyetli olarak kupa maçı Yalova’da oynansın diye paylaşımlar yapıldı. Tabiki X (tivitırda) Yalova’nın TT olmasının etkisi de büyük oldu bu paylaşımlarda. Ancak, Acı bir gerçeği buradan hatırlatmak isterim; Yalova Atatürk Stadı, bırakın bir derbi, kupa maçı oynamayı, acaba normal bir maçın bile oynanması için bile elverişli mi?” ifadelerini kullandı.yalova-belediye-baskan-yalovaspor-iyi-parti-il-stadyum-guvenlik (4)

“Biz varız Mustafa Tutuk, siz de var mısınız?

Stadyumdan çektiği kareleri paylaşan Başkan Kendir, “Stadın kapasitesi vb. konulardan değil, güvenliğinden ve tamamen insan hayatından bahsediyorum. Aşağıdaki fotografları da Yalova kamuoyunun bilgisine sunuyorum.  Büyük kulüplerimizi burada misafir edebilmek, bir maç organizasyonu yapabilmek için, şehri yöneteceklerden şehre yakışır bir stat sözü alalım. Projelerini de görelim isteriz. O zaman soruyorum. Biz varız Sayın Mustafa Tutuk Başkan siz de var mısınız? Yalova için elimizi herzaman taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Bunun da böyle bilinmesini isterim.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-belediye-baskan-yalovaspor-iyi-parti-il-stadyum-guvenlik (5)yalova-belediye-baskan-yalovaspor-iyi-parti-il-stadyum-guvenlik (2)

Editör: Arda Yavuz