31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sona ermesinin ardından sonuçlar üzerine yapılan değerlendirmeler farklı siyasi partilere mensup kişiliklerden gelmeye devam ediyor. Gelecek Partisi’nden Yalova Belediye Başkan Adayı olan Kürşat Emre Çandır sonuçların hemen ardından ilk duygu ve düşüncelerini paylaşmış, Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel’e tebriklerini ileterek vaatlerinin yerine getirilmesi için takipçisi olacağını açıklamıştı. Çandır, Ramazan Bayramı’nın ardından geniş bir açıklama yaparak seçim sonuçlarını bir kez daha değerlendirdi ve son gündem üzerinden AK Parti’ye yüklendi.

“Başarısızlığa sürükleyen sebeplerin başında içimizdeki İrlandalılar oldu”

 Siyasetin doğasında kazanmanın da olduğunu ve kaybetmenin de olduğunu vurgulayan Çandır, “er siyasi parti, planı, programı, tüzüğü ve en önemlisi de insan kaynağı ile seçim yarışına girer. Kaybetmek mesele değil de, niçin kaybettiğinizi düşünüyor, ona göre gelecekteki adımları atıyorsanız, yani musibetten ibret ve mesaj alıyorsanız çok da kaybetmiş sayılmazsınız. Derler ya, galip sayılır bu yolda mağlup, tam olarak ifade etmek istediğim budur” dedi. Yerel seçimlere ilk defa partilerinin logolarıyla ve ekipleriyle birlikte tek başlarına girdiklerini hatırlatan Çandır, “senelik sürenin sonunda, vatandaşın karşısına çıktık. Bizim tarafımızdan gece gündüz birebir elden dağıtılan tam 15 bin broşür, 2500 gazete, sosyal medya tanıtımları, öncesinde gerçekleşen çalıştaylar, stant çalışmaları, basın toplantıları, belirli gün ve haftalarda yapılan programlar, toplam 10 bin imzanın toplandığı iki ayrı imza kampanyası, yardım amaçlı konserler vesaire, vesaire vesaire. Sonuç bildiğiniz gibi. Vatandaşımız bize görevi teslim etmedi. Kendimizi dev aynasında görmedik hiçbir zaman. Ama doğrusunu söyleyeyim, bu çapta bir hezimeti de beklemiyordum doğrusu. Nedenleri noktasında birçok başlık, ajandamızda yazılı. Ama benim adıma bu başarısızlığı hazırlayan ana ve en kırıcı sebep, yanımda olduğunu düşündüğüm, içimizdeki İrlandalılar oldu” ifadelerini kullandı.

“Istakoz ve Maldivsever tayfa oldukça AK Parti kuruluş ilkelerine dönemez”

Siyaset uzun soluklu bir yolculuk olduğunu söyleyen Çandır, “Bu bilinçle, her sonuca hazır olarak gelecek yolculuğuna çıktık. Bu sürecin sonunda, görevimizi layıkıyla yapmış ve tamamlamış bir noktadayım. Mutmaînim. Yani arabanın hakkını verdiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu. İktidarın müsrif, empati kurmaktan uzak ve ıstakozsever tavrının, Yalova Halkının en güçlü görünen alternatifin etrafında toplanmasına sebep olduğunu iddia eden Çandır, “Eğer Mehmet Başkan, yaşantısıyla, söylemleriyle, icraatlarıyla, ekip arkadaşlarıyla en önemlisi vizyonuyla bizleri (Yalovalılar'ı) etkileyebilirse, uzunca bir süre görevine devam edecektir. Yok, eğer önceki başkanımız gibi halktan gelen taleplere kulak tıkar da sözlerini tutmazsa, sonuç değişir” diyerek sürecin takipçisi olacağını açıkladı. Geçtiğimiz hafta ülke gündemine oturan ve tartışılmaya devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monako şehrindeki ıstakoz yemeği paylaşımı hakkında hatırlatmada bulunan Çandır, “Beni en çok üzen şey, birilerinin hiçbir şey olmamış gibi, Monaco'da ıstakoz yemeye gitmesi oldu. Rahmetli Mehmet Şevket Eygi'nin Milli Gazete'de "İslamcı Liboşlar" tarifi ile tam olarak örtüşen bu ıstakoz ve Maldivsever tayfa var oldukça, hiçbir zaman AKP, kuruluş amaç ve hedeflerine dönemez. Akp'nin, tekrar Ak Parti'ye yükseltgenmesi, ancak bu liboşların partiden temizlenmesi ile mümkün olabilir. Bu da pek kolay görünmüyor” dedi.

“Uzunca bir süre istirahatli olarak bakıma ayrılıyorum”

Kendisinin siyasi geleceği hakkında merakla beklenen konuya açıklık getiren Çandır, “Bendeniz de, bugün itibariyle uzunca bir süre siyâsî istirahatli olarak bakıma ayrılıyorum. Kendimi kitaplarıma vereceğim. Ne zaman güzel bir plan ve proje ile tekrar karşınızda olurum, ya da olur muyum? Bilmiyorum. Mevlana görelim neyler, neylerse güzel eyler” ifadelerini kullanırken sözlerine Mehmet Başkanım, Halk Lokantasında ilk gün menüde Istakoz isterim. Kimden neyimiz eksik” diyerek esprili bir şekilde sözlerine son verdi.

Vekil Becan ile Başkan Gürel Görüştü Vekil Becan ile Başkan Gürel Görüştü

Editör: Arda Yavuz