31 Mart Mahalli İdareler seçimi için Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan vatandaşlar oylarını kullanmaya başladılar. Yalova’daki oylama işlemi sabah 08:00 itibariyle başlarken, vatandaşlar oylarını kullanmaya devam ediyor.

Yalova’nın farklı seçim bölgelerinden Belediye Başkanı Adayı olan isimler ise oylarını kullanmaya başladı. Bu kişilerden biri olan Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır ailesiyle birlikte saat 12:30’da kayıtlı olduğu sandığa oy vermek için Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu’na geldi. Oyun kullanan Çandır gazetemize sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu.

“Ne yazık ki gücü elinde bulunduranlar son ana kadar afişlerini indirmedi”

Vekil Becan ile Başkan Gürel Görüştü Vekil Becan ile Başkan Gürel Görüştü

Seçimlerin Yalova ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dinleyen Çandır, “Umarım kazasız, belasız, bir tek vatandaşımızın bile burnunun kanamadığı, en ufak bir sürtüşmenin olmadığı, dostça ve kardeşçe bir seçim sürecini hep birlikte atlatırız. Seçim sürecimizde tüm siyasi partilerimiz birbirine olağanca saygılı, birbirlerinin hak ve hukuklarına riayet ederek bir seçim süreci gerçekleştirdiler. Ancak bu ne yazık ki düne kadardı. Akşam saat 18:00 itibariyle tüm siyasi partilerin reklam afişleri, brandaları ve bayraklarının kaldırılması gerekiyordu. Ne yazık ki gücü elinde bulunduranlar son ana kadar afiş ve bayraklarını indirmediler. Biz bununla ilgili defalarca gerek emniyetimize gerekse ilgili birimlere bilgi verdik. Ancak son noktaya kadar bu haklar riayet edildi. Umarım seçim sonuçlarına bu haksız, hukuksuz ve bu yasa tanımaz tavırlar yansımaz. Biz vatandaşımızın en doğru şekilde karar vereceğini, bu tip manipülasyonlara gelmeyeceklerini, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, kalkınması adına ve Yalova’mızın çok daha güzel bir şekilde yönetilmesi adına en güzel kararı vereceklerine olan şüphemiz yok. Vatandaşımıza güvenimiz tamdır. Yalova’mıza, Yalova’mızın ilçelerine, ayrıca tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yalova Belediye Baskan Aday Gelecek Parti Oy Kullanma Aciklama (1)“Seçim koordinasyon merkezi ile iletişim halinde olacağız”

Gün içerisinde yapacaklarından bahseden Çandır, “Sandıklarda görevli arkadaşlarımız var. Okullarımızı ziyaret edeceğiz. Çok da fazla müdahil olmadan… Çünkü sonuçta bizler birer adayız. Bu adaylık süreci içerisinde olabildiğince vatandaşımızın fikrine saygılı olmak adına çok fazla bu sürecin içerisine dahil olma taraftarı değiliz. Sorun olabilecek bir noktalar çıkarsa belki o noktada sorunu çözmek adına müdahil olabiliriz. Onun ötesinde arkadaşlarımızdan gelen bilgileri değerlendirecek olan seçim koordinasyon merkezi bünyesinde çalışmamız devam edecek” ifadelerini kullandı ve seçim sonuçlarını da İl Başkanlığı’nda Genel Merkez ile koordineli bir şekilde takip edeceklerini açıkladı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz