Ak Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Cem Gümüş, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğinde projelerini tanıtan Gümüş, yeni bir ortaokul yapılması, kapalı pazar yeri projesinin hayata geçirilmesi, tarımda basınçlı sulama sistemine geçilmesi, park ve yeşil alanların sayısının artırılması, mahalle merkezlerindeki altyapı sorunlarının çözülmesi gibi konuları ele alıyor. Ayrıca, Kadıköy'ün kültürel ve sosyal yaşamını desteklemek amacıyla kültür etkinlikleri, sanat festivalleri ve spor etkinlikleri düzenlenmesi gibi projeler de ön plana çıkıyor. 15 projenin detayları ise şöyle;

‘Artan nüfusa cevap verebilecek yeni bir ortaokul yapılacak’

Hızla büyüyen ve gelişen Kadıköy’ümüzün artacak nüfusuna doğru orantılı Beldemiz Merkez Mahallesinde bulunan Kadıköy İlköğretim Okul binasının fiziksel şartları iyileştirilecek. İlgili okulumuzun bulunduğu eğitim alanı imarlı ada içerisine yeni 16 derslikli bir ortaokul yapılacak.

‘Kadıköy Merkez Mahallesinin altyapı projeleri elden geçirilecek ve üst yapı düzenlemeleri yapılacak’

Kadıköy Merkez Mahallesi’nin altyapı röntgeni çekilecek, Oluşturulacak proje ekibi ile muhtarlık zamanlarından kalma altyapı hatları elden geçirilecek. Yalova Belediye’sinin girişimleri ile başlatılmış olan ve devam eden “Yeni İsale Hattı” projesinin Kadıköy etabını hızla hayata geçireceğiz. Bu proje ile içme suyu hatlarımız yenilecek, su kayıp kaçaklarının önüne geçeceğiz. Yeni su depoları yapılacak.

‘Kadıköy Gençlik ve Spor Merkezi projesi- Yüzme Havuzu projesi’

Gençlerimizi iş veya okul saatleri dışındaki zamanlarını değerlendirebilecekleri nezih ve kaliteli bir ortamın oluşturulması amacıyla gençlik merkezi projesini hayata geçireceğiz. Kurulacak olan Gençlik Merkezi; gençlerimizi uzman eğitmenler gözetiminde sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, onlara rehberlik ve danışmanlık yapmak, çeşitli aktiviteler içinde yer alarak sosyal beceriler kazanabilmelerini sağlamak amacıyla etkinlikler, çalışmalar yapan; tarihî ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenleyen, içerisinde havuzun yanı sıra spor salonu, oyun salonu, sosyal medya stüdyosu, konferans salonu ve simülasyon salonu bulunan donanımlı bir merkez olacak.

‘Tarımda Basınçlı (kapalı) Sulama Sistemine Geçilmesi’

Su kaynaklarının en fazla kullanıldığı alan hiç şüphesiz tarım sektörü. Suyun hem verimli hem tasarruflu kullanılabilmesini sağlayan basınçlı sulama sistemleri tarımsal sulamada büyük önem taşıyor. Çiftçilerimizin sulama problemini ortadan kaldıracağız.

‘Dere Islahı ve Çevre Düzenleme Projesi’

Dere ıslahı projesinin tamamlanması için İl Başkanımız ve Milletvekillerimizin desteği ile ilgili Bakanlık, kamu kurumları, müdürlükler ile temasa geçildi. Dere ıslahının bir an önce bitirilmesi konusunda söz alındı. Dere ıslahı beldemizi afetlerden, sel felaketlerinden kurtaracak. Gelen sular sorunsuz bir şekilde kendi cazibesiyle kanalımızdan, hiçbir yere zarar vermeden dışarıya atılmış olacak. Derenin ıslahı sonrası çevre düzenlemeleri yapılacak. Yürüyüş ve bisiklet yolları baraja kadar uzanacak.

‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin hizmet alanı yaklaşık 10.000 m² olacak şekilde planlanıyor. Bu hizmet alanında sokak hayvanlarının rehabilitasyonun yanında, doğal yaşam ortamı sağlanacak. Hayvanseverler ile birlikte ortak projeler yürütülecek.

‘Yeşil Amfi Tiyatro ve Gösteri Merkezi’

Beldemizin kültürel zenginliğine katkı sağlayacak, sanatseverleri bir araya getirecek ve genç yeteneklere yeni platformlar sunacak bir gösteri merkezi beldemize kazandıracağız.

‘Özden Mahallesine Kültür Merkezi Projesi’

Özden Mahallesi’nde mevcutta bulunan Düğün Salonu yerine yeni ve modern çizgilere sahip çok amaçlı bir kültür merkezi binası yapılacak.

‘Özden Mahallesi’ne Belediye Ek Hizmet Birimi Kurulacak’

‘İki Mahallemize de Çocuk Kreşi Projesi’

‘Girişimci Şehir Kadıköy- Girişimcilik Kooperatifi Kurulacak’

‘Beldemizde Kapalı Pazaryeri Projesi Hayata Geçirilecek’

Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’ Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’

‘Çöp Konteynırlarının Yer Altına Alınması Projesi’

‘Töleranslı Yerel Yönetim Modeline Geçiş Projesi’

’Sosyal Eşitsizliği Önleme Programı’

‘Periyodik Olarak Halk Meclisleri Kurulacak’

Gümüş, basın mensuplarının sorularını da detaylı bir şekilde cevaplayarak, Kadıköy'ün potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceklerini ve halkın yaşam kalitesini artırmak için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Arda Yavuz