İl genel Meclisinde 20 sandalyeden 8’ini, Yalova Belediyesi meclisinde 32 sandalyeden 19’unu alarak, geçmiş seçimlere göre sandalye sayısını artırdı. Yalova Merkez Belediyesi, Çiftlikköy Belediyesi, Çınarcık Belediyesi, Altınova Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Kaytazdere Belediyesi, Subaşı Belediyesi, Koruköy Belediyesini alarak, tarihinde ilk kez büyük bir başarı elde etti. 

Seçim sonrası değerlendirmesini yapan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ilk açıklaması Yalova Gazetesine verdi.

“Büyük Bir Sevinç Ve Gurur Hissettim”

Seçim sonuçlarını Yalova gazetesi ekranlarında değerlendiren Erdem Doğancı ilk anlarını ve sonraki hissiyatlarını dile getirdi. Şuan emekleme aşamasında olduklarını, hedeflerinin koşmak olduğunu aktarırken, aday seçimlerinde Ankara’dan atanan değil, bu işe baş koymuş insanlarla yola çıkıldığını, makro siyasetinde yerele etkisi olduğunu aktardı.

Açıklamasında önemli noktalara değinen Erdem Doğancı, sözlerine şu şekilde başladı:  

‘İlk Hissiyatım sevinç ve gururdu.’

“Sevincimizin kaynağı: Tabi ki de halkımızın, vatandaşlarımızın bizi tercih etmesi, bize teveccüh göstermesiydi. Gururumuz ise: Çalışma arkadaşlarımızın, yönetimimizin, örgütümüzün, adaylarımızın, belediye meclis üyelerimizin, il genel meclis üyelerimizin yani tüm sahada çalışan, görev alan; bu değişimi gerçekleştirmek isteyen her bir neferimizin çalışmasıyla gurur duyduk.  İlk hissiyatım tabi ki bunlardan ibaretti.”

Yalova’da büyük başarı yakalayan Cumhuriyet Halk Partisi, 8 belediye birden alarak tarihinde bir rekora imza attı. Konuya İlişkin değerlendirme yapan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erdem Doğancı sözlerine şu şekilde devam etti: 

‘Makro Siyasetinde Etkisi Oldu’

22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi! 22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi!

“Bu durumda benim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu durumu değerlendirirken şöyle de düşünmek lazım, Makro siyasetin de etkisi oldu bu noktada. Ekonominin kötü gidişatı ve toplumu ilgilendiren konuların etkisi de oldu, olmadı diyemeyiz. Ama Yalova özeline baktığımız zaman, bir rekor kırılması görüyoruz. Daha önceleri beş belediye başkanlığı kazanmışız ve şuan sekiz olmasının bir sebebi var. Bunun öncelikli sebebi, yönetim kurulu üyelerimizin sahada aktif yer alması. Kazandığımız her seçim bölgesinde, bir yöneticimiz var, aktif olarak görev aldılar. Seçim kampanyasını takip etti. 

‘Ankara’dan atanan’ değil, baş koymuş insanlarla yola çıkmak!

Diğer bir önemli konu da; adaylaşma sürecinde klasik tabirle ‘Ankara’dan atanan’ değil, bu işe kendini adamış gönlünü adamış, bu işe baş koymuş insanlarla yola çıkmamız oldu. Doğru Adaylarla yola çıkıldığı zaman, doğru adaydan kastımız ise; liyakatli, dürüst, halka kendini sevdirebilen ve halk tarafından kabul görebilen arkadaşlar ile yola çıktığımız zaman, bu başarıya ulaşabileceğimizi gördük. 

‘Bebeğin emeklemesi gibiyiz. Bizim hedefimiz koşmak!’

Klasik söylem şunu söyledik, 14 belediyenin 14’ünüde alacağız diye ama bu bir yürüyüştür aslında. Meydanda da ufak bir konuşma yaptığımda şuna da dile getirmiştim. Şu an emekleme aşamasındayız, bebeğin emeklemesi gibiyiz. Bizim hedefimiz koşmak! Yalova’yı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi haline getirmek! Gerçekten büyük bir başarı ama daha hedeflerimizin tamamına kavuştuğumuzu, ulaştığımızı söyleyemem.”

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel
Haber: Duygu Saral 

Editör: Arda Yavuz