ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan, Ortaokullar arasında dünya’nın en prestijli yarışması sayılan AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkenin 6000 okulundan 450 bin ilköğretim öğrencisi katıldı.

Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan Yalova Yücebilgili Fatih Ortaokulu öğrencileri toplam 5 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada, Rusya, ve Tayvan’lı öğrencileri arasında paylaşıldı.

Alınan uluslararası başarının kendilerini çok memnun ettiğini belirten Okul Müdürü Sedat Kınay, “Olimpiyat çalışmalarımıza okul olarak beşinci sınıftan itibaren başlıyoruz. Geçen yıl da matematik olimpiyatlarında Yalova’mıza birçok madalya kazandırdık. Olimpiyat ve proje alanında çok disiplinli ve yoğun çalışmanın içindeyiz. Matematik olimpiyatlarında alınan sonucun da, bu gayretlerin ürünü olduğunu düşünüyoruz. Yarışmada altın madalya alan Yavuz Cemal Önem, gümüş madalya alan Fatih Afacan, bronz madalya alan Yahya Eren Kaya, Yasemin Kevser Anaş ve Seyna Boyacı adlı öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları bu yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim