Hayata geçirdiği “Farklı Kültürler Aynı Sofrada Buluşuyor” projesi ile Türkiye’nin 7 bölgesinden ve 20 ülkeden kadınların yaptığı yemekler beğeniye sunuluyor.  Çoğunluğu Yalova’ya gelin olarak gelmiş kadınların yanı sıra çeşitli nedenlerle kentte göç eden kadınlardan oluşuyor.
 
Uygulama Oteli'nde mutfağa giren kadınlar, kendi yörelerine ait yemekleri yapıyor ve birbirlerine yardımcı oluyor. Proje ortakları ise Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, İl Özel İdaresi, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de destek veriyor.

“Politikaların Değişmesi Lazım” “Politikaların Değişmesi Lazım”

Başkan Anıl, “ 18 Aralık Pazartesi günü, Yalova Üniversitesi’nde  büyük bir finalle bu yıl ki bölümünü sonlandırıyoruz. Bu programda büyük elçiliklerden birer temsilci de davet ettik. Üniversite de Yalova’ya ait ürünlerde olacak. Bu ürünleri de Yalova Üniversitesi’nde ki öğrencilerimiz yapacak. 20 ülkenin kadınları burada pişirdikleri yemeklerin sunumunu yapacak. Gastronomi Festivali görüntüsünde bir programla bitireceğiz” dedi.

Editör: Arda Yavuz