Gelecek Partisi 2. Olağan Kongresi’ni geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen kongre, Pençe-Kilit operasyonlarında şehit olan askerler için sessiz ve basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi. Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve Yalova İl Yönetimi’nin katıldığı kongrede Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yeniden Genel Başkan seçildi.

yalova-gelecek-parti-il-yonetim-belediye-baskan-aday-kongre (1)“Kongremizi şehitlerimizin ruhunu incitmeden gerçekleştirdik”

Kongreye Yalova’dan katılan Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır, gerçekleştirdikleri 2. Olağan Kongre için Yalova Gazetesi’ne değerlendirmede bulundu. Çandır, “Gelecek Partisi olarak 2. Olağan Kongremizi bugün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdik. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerimizin şehadeti nedeniyle “basına kapalı” olarak gerçekleşen kongremizde, partimizin yeni yönetimi belirlendi. Kongre sonunda, Gelecek Partisi Genel Başkanlığı görevine de yeniden Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu seçilmiştir.  Aslında, büyük bir coşku ve heyecanla hazırlandığımız ikinci büyük olağan kongremizi, yaşadığımız acı sebebiyle, şehitlerimizin ruhunu incitmeden; büyük bir vakar içerisinde, yasal zorunluluk nedeniyle asgari düzeyde katılım ile gerçekleştirdik. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederken, yeni oluşan parti yönetimimize görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Başarılar ve kolaylıklar diliyorum”

Pençe-Kilit operasyonlarında şehit olan 9 asker nedeniyle kongrenin gerçekleştiği Ankara Atatürk Kapalı spor salonunda, herhangi bir müzikal etkinlik, kutlama olmadığını, sadece delegelerin katılımıyla oy kullanım işlemleri ve kongre yasal prosedürleri ile yerine getirildiğini vurgulayan Çandır, “Kongremiz basına kapalı yapılmıştır. Kongre salonunda oy kullanma işlemlerinin ardından, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Genel Merkezimize geçerek bir açıklamada bulundu. Bu vesile ile yapılan kongremizin vatanımıza, milletimize, partimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, parti yönetiminde görev olan tüm arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Becan; Acımız Taze Becan; Acımız Taze

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Kızıltan