Negmar ve Mor Aronya’dan Kadın Sürücülere Hediye Verildi Negmar ve Mor Aronya’dan Kadın Sürücülere Hediye Verildi

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), 100. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği projelerden biri olan ‘Gölge Meclisim’ projesi Yalova Üniversitesi, YÜKAM, Yalova Belediyesi, İl Özel İdaresi,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ŞÖNİM Beykent Konseyi Gençlik Meclisi ortaklığı ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış programına;  İl protokol üyeleri, STK başkanları ve temsilcileri katılım gösterdi. Proje kapsamında yaklaşık 50 kişiye eğitim verildi. 
Günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, “Kadın ve gençlerin karar alma mekanizmasında hayatın her alanında yaşadıkları zorluklardan bahsederek dezavantajlı sayılan bu kesimin kendi gücünün farkına varması ve ben de varım diyebilmesi adına eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. Daha önceden gölge meclis projesini oluşturmuş yurt dışına incelemeler için gitmiştik orada da gördük ki dünyanın her yerinde kadın aynı zorlukları yaşıyor bizler bunu aşmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Yalova üniversitesi, YÜKAM, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ŞÖNİM, ile sık sık bir araya gelerek işbirliği içerisinde güzel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi gerçekleştirirken de İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, ŞÖNİM Müdürü Yasemin Yiğen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kübra Karahanoğlu ile yaptığımız istişarelerle ilimizde kadının güçlenmesi adına çeşitli etkinliklerde paydaş olmak bizleri mutlu ediyor. Hafta sonunu bize ayırarak gönüllü olarak bu projede bize destek olan tüm hocalarımıza gönülden teşekkür etmeyi bir borç bilirim” ifadelerini kullandı. Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, YÜKAM Müdür Yardımcısı Ersin Kavi, dünyanın her yerinde kadın ve gençlerin tarihler boyunca yaşadıkları sıkıntıların aynı olduğunu, kadına biçilen rollerden bahsederek kadının güçlenmesi adına yapılacak olan her türlü çalışmada var olduklarını dile getirdiler. Gölge Meclisim eğitimi sonrasında çıkan sunumların bir kitapçık haline dönüştürülmesi konusunda hemfikir olundu. 
Ayrıca projeye ilk andan itibaren destek olan Kubilay Özer'e, Yeni dünya düzeni ve Türkiye'nin artan jeopolitik önemi anlatan Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Furkan Kaya’ya, Oy verme davranışında cinsiyetin rolü Türkiye'de kadın seçmenler üzerine bir inceleme yapan Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sinem Ayanoğlu Tepeközcan’a, Sosyal ve Kamusal İletişim konusunu anlatan Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kübra Karahanoğlu’na, Stratejik İletişim’den bahseden Türk Alman üniversitesi kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aykut Arıkan’a, Liberal bakış açısı ile kadın hakları üzerine konuşan Yalova Üniversitesi Uluslararası Çalışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Zelha Altınkaya’ya, Uluslararası hukukta cinsiyet ve nesiller arası adaleti anlatan Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Uğur’a,  Sivil toplum ve vatandaş katılımıyla yerel hizmetleri iyileştirmek ve kentsel politikaları geliştirmek adına Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Volkan Topçu’ya, Yeni kamu yönetimi anlayışı kapsamında Türkiye'de yerel yönetimlerin dönüşümü Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Batal’a, Siyasete nezaket ve dinamizm katmak Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar’a Başkan Nurten Anıl tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca katılımcılara da sertifika verildi.
HABER/RÜMEYSA ŞAHİN
yalova-golge-meclis-egitim-katılımcı-protokol-stk-baskan-katfader-nurten-anıl (6)yalova-golge-meclis-egitim-katılımcı-protokol-stk-baskan-katfader-nurten-anıl (4)yalova-golge-meclis-egitim-katılımcı-protokol-stk-baskan-katfader-nurten-anıl (5)yalova-golge-meclis-egitim-katılımcı-protokol-stk-baskan-katfader-nurten-anıl (3)yalova-golge-meclis-egitim-katılımcı-protokol-stk-baskan-katfader-nurten-anıl (2)

Editör: Arda Yavuz