Gaziosmanpaşa İlkokulu’nun öğrencileri, Millî Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğinde yürütülen gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini amaçlayan 
”Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” projesi kapsamında hazırlanan “Temiz Eller Parlak Gelecek” kampanyasıyla birlikte hijyenin önemini öğrenerek, el yıkama alışkanlığı kazanıyor.

Prof. Kurtoğlu Kitabını Yalova Üniversitesi’nde Anlatacak Prof. Kurtoğlu Kitabını Yalova Üniversitesi’nde Anlatacak

Yalova Gop Milli Egitim Bakanlik Opet Hijyen Egitim (3)Organize edilen kampanya kapsamında Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda  hijyen eğitimleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenirken minik öğrenciler el yıkama teknikleri, hijyenin önemi ve sağlıklı yaşamın temel ilkeleri hakkında bilgiler veriliyor.
Yalova Gop Milli Egitim Bakanlik Opet Hijyen Egitim (6)Kampanyayı yürüten Sınıf Öğretmeni Gökçe Sevik Kutrup, “Çocuklar, hastalıklara karşı en savunmasız gruplardan biridir. Hijyen eğitimi, onları hastalıklardan korumak için en önemli araçlardan biridir. Temiz Eller, Parlak Gelecek kampanyasıyla, çocuklara hijyenin önemini öğreterek ve el yıkama alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Yalova Gop Milli Egitim Bakanlik Opet Hijyen Egitim (5)Kampanya kapsamında okul öğrencilerine 1. Sınıflardan başlayarak hijyen kahramanları tarafından el yıkama konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Konuyla ilgili poster ve broşürler dağıtılmıştır. El yıkama yarışmaları ve Hijyen Kahramanı yarışmaları düzenlenmiştir” dedi.
Yalova Gop Milli Egitim Bakanlik Opet Hijyen Egitim (4)Hijyen eğitimlerini alan öğrenciler, "El yıkamayı öğrendik. Artık her gün düzenli olarak ellerimizi yıkıyoruz. Hijyenin ne kadar önemli olduğunu anladım. Temiz bir ortamda yaşamak ve sağlıklı olmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştular. 

Yalova Gop Milli Egitim Bakanlik Opet Hijyen Egitim (1)

Editör: Arda Yavuz