Akkök’ten 130 Milyon Dolarlık Dev Yatırım! Akkök’ten 130 Milyon Dolarlık Dev Yatırım!

2009 yılından itibaren Yalova’da, 2019 yılından bu yana Yalova İl Özel İdaresi ev sahipliğinde Prof. Dr. Halil İnalcık’ın akademik mirasını yaşatmak ve Osmanlı ile Cumhuriyet dönemlerine dair tarih araştırmalarına katkı sağlamak amacıyla, Bapheus (Koyunhisar-Yalakova) Savaşı’nın yıl dönümü olan 27 Temmuz’da çeşitli sempozyum ve paneller tertipleniyor. 
Bu yıl Yalova İl Özel İdaresi öncülüğünde Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenecek proje 27-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında Yalova Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşecek.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü hocası Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan koordinesinde düzenlenen sempozyum, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteğinin 2024 yılı 1. Dönem başvuruları kapsamında proje desteklenecek. 
Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, "Her yıl düzenlediğimiz sempozyumun bu yıl TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşecek olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Bu destek, sempozyumun önemini ve etkisini daha da artıracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 
 

Editör: Arda Yavuz