KATFA-DER “Farkındalığımızı Arttırıyoruz” programında bu kez iletişim konusunu işlendi. Psikolojik Danışman Kübra Karahanoğlu'nun konuk olduğu programa ilgi yoğundu.

Kent Konseyi, İlk Kadın Valiyi Konuk Aldı Kent Konseyi, İlk Kadın Valiyi Konuk Aldı

Kübra Karahanoğlu, “İletişim Ben’le Başlar. En yalın tanımıyla taraflar arasındaki duygu, düşünce ve bilgi alışverişi süreci olan iletişim aslında hayatın temelidir. Çünkü her şey iletişimle gerçekleşir. Televizyonda bir program izlerken, sevdiğimiz bir şarkıyı dinlerken hatta saç rengimizi değiştirdiğimizde dahi bir iletişim sürecinin içinde bulunuruz. Her ne kadar iletişim dendiğinde akla ilk olarak iki ya da daha fazla kişinin konuşması gelse de iletişim sadece ikili diyalogla sınırlı bir kavram değildir. İletişimin temelinde anlamak ve anlaşılmak vardır. Hepimiz evde, işte, ailemizle, arkadaşlarımızla ve diğer insanlarla iletişimimizde anlaşılmak isteriz. Bizi anladığını ve bizim de onu anladığımızı düşündüğümüz insanlardan da yakın çevremizi oluştururuz. Kendimizi ne kadar iyi tanır, doğru ifade eder ve iyi bir dinleyici olursak o kadar güçlü ve etkili bir iletişim kurarız. Bunu başarabilmek öncelikle Türkçeyi iyi bilmekle ve düzgün konuşmakla olur. Çünkü kelime dağarcığınız ne kadar iyiyse ve anlatmak istediğinize uygun kelimeyi seçip cümlenizi doğru kurduğunuzda meramınızı da doğru anlatabilirsiniz ve anlayabilirsiniz. Elbette anlamak için dinlemek de gerekir. Kimi insan karşısındaki kişiyi sözünü kesmeden ve tepki göstermeden dinlemekte zorlanır. Çünkü dinlemek, zaman ayırmamızı ve dikkatimizi karşımızdakine vermemizi gerektirir. Bunun gibi birçok faktör iletişim süreçlerimizin parçasıdır.  Eskiler, ‘İnsanın ruhu yüzüne yansır’ der. İletişimleriniz de dilinize yansıyan da ruhunuzdur” ifadelerini kullandı. Karahanoğlu, izleyiciler arasından aldığı konuklarla uygulamalı interaktif programa devam etti.

Yalova Katfader Iletisim Program Kubra Karahanoglu (1)Dernek Başkanı Nurten Anıl, programın çok verimli ve ilgi çekici olduğuna değindi. İletişim kurduğumuz kişinin bizi anlaması için öncelikle bizim kendimizi iyi tanımlamamız gerektiğini iyi tanımamız gerektiğini söyledi. Programın çok verimli geçtiğini devamını yoğun istek üzerine gerçekleştirebileceklerini belirten Anıl, Karahanoğlu'na teşekkür ederek kendisine belgesini sundu.

Editör: Arda Yavuz