Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığının yarattığı sorunlar nedeniyle ülkemizde alım gücü düştü ve halkın bir bölümünün temel gıda maddelerine ulaşımı zorlaştı. Halka yaşanan fakirleşmeden kaynaklı olarak yetkililer bu duruma çare üretmeye çalışıyor. Bu çözüm mekanizmalarından biri de Halk Ekmek oldu. Türkiye’deki belediyelerin bir bölümünde geçmişten itibaren uygulamaya koyulan Halk Ekmek büfelerinde temel gıda maddelerinden biri olarak kabul edilen ekmek, piyasadaki fiyatından daha ucuza vatandaşlara veriliyor.

İzmir’de 7,5 Liradan 5 Liraya Düştü

31 Mart 2024 tarihine gerçekleştirilen seçim öncesi ise Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan isimler bu konuda çeşitli vaatlerde bulunmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Cemil Tugay, seçim öncesi Halk Ekmek Büfelerinde satılan ekmeğin fiyatının 7,5 liradan 5 liraya düşeceğinin sözünü vermişti. Başkan Tugay sözünü tutarak ekmeğin fiyatının 5 liraya düştüğünü ve vatandaşlar için satış sunulduğunu açıkladı.

Yalovalılar Bekliyor

Binlerce Fide Dağıtıldı ve Eğitim Verildi Binlerce Fide Dağıtıldı ve Eğitim Verildi

Gündeme düşen bu olayın ardından ise Yalova’daki durumun ne olacağı merak konusu oldu. Gelecek Partisi’nden Yalova Belediye Başkanı Adayı olmuş Kürşat Emre Çandır vaatlerinin en başına Halk Ekmek Büfelerinin açılacağını koymuştu. Seçimlerin ardından Çandır, Yalova’nın yeni Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel’i tebrik ettikten sonra Halk Ekmek Büfe vaadinin gerçekleştirilmesi için sürecin takipçisi olacağını açıklamıştı.

Belediye Başkanlığı seçimi öncesi 5 ana başlıkta vaatlerini Yalovalılara duyuran Başkan Gürel’in “Sosyal Belediyecilik” noktasında Halk Ekmek Büfeleri kurulacağının sözünü vermişti. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan gelişmeler sonrası Yalovalılar, Başkan Gürel’den sözünü yerine getirmesini istiyor ve daha uygun fiyata ekmeğe ulaşma hakkına sahip olmayı bekliyor.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz