Farklı ülkelerden getirilen onlarca çeşit kahveleri tiryakileriyle buluşturuyor. Yalova Muka Kahve işletmesi sahibi Ayhan Demir, “Bayram dolayısıyla satışlarımız güzel. 31 farklı kahve çeşidimiz bulunuyor. Farklı ülkelerden getirttiğimiz kahveleri de dükkanımızda satıyoruz. Bu ülkeler ise şöyle; Meksika, Tanzanya, Kolombiya, Etiyopya, Hindistan, Guatemala, Endonezya, Kosta Rika gibi ülkelerden getiriyoruz. Kahvelerimizin öğütmesi ve kavurması bize ait. Farklı türde filtre kahve ve espresso çeşitlerimizi de kendimiz üretiyoruz. Müşterilerimizin kahve demleme şekline göre ince, orta, kalın ayarlayabiliyoruz. Müşteriler, Türk kahvesi, bizim kendi harmanladığımız Muka harman, espresso ve filtre kahvelerde orta çekilmiş kahveleri daha çok tercih ediyorlar. Filtre kahvelerde ise Küba, Endonezya, Etiyopya, Kenya’dan getirdiğimiz kahveler en çok rağbet görüyor”” ifadelerine yer verdi.

Kahvenin taze kalması için saklama koşullarından bahseden Demir, “Kahvenizi hava geçirmeyecek bir yerde saklamalısınız. Hava geçirmez bir kavanoz veya plastik torba gibi kapalı bir kabınız varsa, filtre kahvenizi bunun içinde saklayabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise buzdolabında saklama yöntemidir. Buzdolabınızın içerisinde soğuk eşliğinde yine hava geçirmeyen bir kap içerisinde filtre kahvenizi rahatlıkla saklayabilirsiniz. Böylece kahvenizin tazeliğini yaklaşık 1 sene kadar korumuş olursunuz” şeklinde konuştu.

“Kilosu 400 lira ile 1000 lira arası değişiyor”

Kahve fiyatları hakkında da bilgi veren Demir, “Yurt dışından getirdiğimiz kahvelerin kilosu 400 liradan başlıyor 1000 liraya kadar çıkıyor. Türk kahvesinin kilosu ise 250 lira” dedi.

“Yalova’da kahve demlemek için gerekli olan tüm aletleri sağlayan tek dükkanız”

Demir, “Kahve yaparken kullanacağınız birçok aleti dükkanımızda satıyoruz. Bardaklardan tutun cezveye, kahve makinelerine, french press, pour over, chemex, termos gibi aletlerin hepsi mevcuttur. Şu an Yalova’da kahve demlemek için gerekli olan tüm aletleri sağlayan tek dükkanız” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

KAHVE’DE YENİ DURAK MUKA KAHVE (6)KAHVE’DE YENİ DURAK MUKA KAHVE (5)KAHVE’DE YENİ DURAK MUKA KAHVE (4)KAHVE’DE YENİ DURAK MUKA KAHVE (3)KAHVE’DE YENİ DURAK MUKA KAHVE (2)

Editör: Rümeysa Şahin