On yıllardır Yalova gündeminden düşmeyen ve kangren haline gelen Bağlarbaşı Mahallesi’nde Romanların yaşadığı bölgede Kentsel Dönüşüm çalışmaları geçtiğimiz yıl içinde başlamıştı. Vatan Caddesi’nin hemen üzerinde başlayan çalışmalar sürerken, beraberinde de tartışmalar getirdi. Çalışmaların sürdüğü bölgede yaşayan Roman vatandaşlar, Kazımiye Köyü’ndeki Konteyner Kent’e yerleştirilmiş ve buradaki fiziki şartların yeterliliği ile ilgili problemler Yalova gündemine gelmişti. Geçen zaman içerisinde kaldığı yerle ilgili şikayetçi olan Romanlar bölgeyi terk ederken, Konteyner Kent’te sadece 7 hanenin kaldığı iddia edildi.  

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Çatlaklar, Yarıklar ve Kayma mı Yaratıyor?

Kentsel Dönüşüm ile ilgili bu gibi problemler devam sürerken Yalova kamuoyunda tartışılan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bayraktepe Mahallesi zemini ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılmaya devam ederken geçtiğimiz haftalarda Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yolunda çöküntü, yarık ve kaymaların meydana gelmesinin ardından, Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam eden bölgeyle ilgili korkutan gelişmeler yaşandı. Çalışmaların yapıldığı bölgenin üst tarafında kalan Eski Bursa Yolu Caddesi Mevkii’ndeki yolda yarıkların ve çöküntülerin ortaya çıktığı iddiaları üzerine bölgeye giden İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir ve İYİ Parti Yalova İl Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Tokay, ekipleriyle birlikte incelemeler yaptıktan sonra çalışmalar sebebiyle mahallede kaymaların yaşandığını açıklayarak, Kentsel Dönüşüm faaliyetlerinin acil olarak durdurulmasını talep etmişti. İYİ Parti heyetinin ziyaretinin ardından bölgeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirip durum hakkında bilgi aldıktan sonra yetkilileri ve ilgili belediyeyi önlem almaya çağırdı.

Evlerde Çatlaklar Oluştu

Karaderili Termal Şehri Yalova’yı Spor Turizminin Merkezi Yapıyor Karaderili Termal Şehri Yalova’yı Spor Turizminin Merkezi Yapıyor

Geçtiğimiz hafta içerisinde Roman Vatandaşların yaşadığı bölge olan Eski Bursa Yolu Caddesi üzerinde yaşanan yarıklar, çöküntüler ile kaymaların son birkaç gün içerisinde daha da ilerlediği ve hatta henüz yıkılmamış evlerde bile çatlaklar oluşmaya başladığı gözlendi. Evleri zarar gören vatandaşların Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından ağırlandığı ve kendilerine kiralık ev bulunarak destek verildiği de öğrenildi. Her geçen gün çöküntüler artmaya devam ederken, Romanların temsilcileri de Kentsel Dönüşüm çalışmalarını sürdüren müteahhit ile görüşme gerçekleştirdi. Çalışmaların başındaki kişi, bölgedeki kaymayı engellemek için kazıklar çakılmaya başlandığını, yağmurun yağıp kaymayı daha fazla arttırmadan önce kazıkların tamamen çakılması için hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kentsel Dönüşüm çalışmaları Yalova’ya yarılarak mı geliyor sorularını beraberinde getirdi. Yalova Gazetesi olarak gelişmelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz ve son gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kentsel Dönüşüm “Yarılarak” Geliyor Foto Galeri: Kentsel Dönüşüm “Yarılarak” Geliyor

Editör: Arda Yavuz