İttifak’ın önemine vurgu yapan Yalova Gelecek Partisi İl Başkanı Emre Çandır, KISA KISA programının bu bölümünde Millet İttifakını değerlendirdi. Anayasayı değiştirecek kadar nitelikli bir çoğunluk elde edelim, Yalovalı da bu üç Milletvekilinin en azından ikisini mümkünse üçünü Millet İttifakı olarak biz alalım ve bu şehri artık biz yönetelim gibi açıklamalarda bulunan  Çandır’ın, ifadeleri şu yönde oldu:

Millet İttifakını nasıl değerlendiriyorsunuz?

“İttifaklar konusu önemli bir konu. Şu an Türkiye'nin mevcut yönetim sistemi bir yerde 50 +1 gibi bir dehlize sokmuş durumda. Yani 50+1' i alamıyorsanız Türkiye'yi yönetemiyorsunuz. Mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde durum bu. Hal böyle olunca da Türkiye'de ki hemen her parti bir ittifak arayışı içerisine girdi. Çünkü devleti yönetmek istiyorsanız bir yerde o 50+1 rakamını tutturmak zorundasınız. Bu noktada da bizim 6 siyasi parti olarak diğer siyasi partilerimiz de ben kendi mensubu olduğum partiden ayırt etmiyorum. Her birisi bizimle birlikte ve beraber hareket ettiğimiz çalışmalar yaptığımız Ortak Mutabakat Metni dediğimiz gerçekten içerik olarak zengin bir çalışmayı ortaya koyduğumuz bir grup. Tabii bu noktada şunu da söylemek lazım sonuçta biz bir siyasi partiyiz. Her siyasi partinin kendi idealleri hedefleri vardır. Parti programları ve tüzükleri vardır. Bizim için öncelik kendi programımızdır. Kendi partimizin tüzüğüdür. Gelecek Partisi'nin programıdır. Ancak bu Ortak Mutabakat Metni ile biz kendi programımızın da bu metne yansıdığının görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben kendi mesleğimle ilgili olan kısımları açıp baktığım zaman hakikaten şunu diyebiliyorum. Eczacıların sorunlarını gerçekten iyi incelemişler, irdelemişler ve bu metne koymuşlar. Emin olun sizlerde her meslek örgütünün mensubu da kendisiyle ilgili olan her konuya bir çözüm getirildiğini bu Ortak Mutabakat metninde inceleyecekler. Peki Yalova ile ilgili ne olur? İttifaklar nasıl olur?

Tabii çok kısa bir dönem kaldı.

Tabii çok kısa bir dönem kaldı. Acaba ittifak olur mu? Ben ittifakların olmasından yanayım. Niye ittifakların olmasından yanayım? Yalova özelinde ortak hislerin çok daha sağlıklı çok daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü tekile dönüşmeyen işin matematiği sonuçta gelip oraya takılıp kalıyor. Artık vekile dönüşmeyen bazı oylar var. Bu oyların bir yerde bir çatı altında toplanması ve bir yerde bunun karşılığı da Milletvekili olarak almanız anlamına gelir. Ben isterim ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kazansın. Meclis çoğunluğunu hatta mümkünse Anayasayı değiştirecek kadar nitelikli bir çoğunluk elde edelim. Yalovalı da bu üç Milletvekilinin en azından ikisini mümkünse üçünü Millet ittifakı olarak biz alalım. Ve bu şehri artık biz yönetelim. Çünkü uzun süredir bu şehrin biz yönetilmediğini, yönetilemediğini görüyoruz. İşte eğitim, işte sağlık. Yalova'ya söz verilen Şehir Hastanesi yaklaşık 5 sene önce bu işin sözü verildi. Cumhuriyet Meydanı'nda bu söz verildi. Ancak bugün Yalova'da Şehir Hastanesi yok. Ulaşım konuşuyoruz. Ekonomik sorunlar, adalet sorunları. Siz adalet deyince hukuk deyince sadece mahkemeler mi zannediyorsunuz? Türkiye de aksayan veya düzgün işlemeyen hayır. Adaletsizlik, hukuksuzluk eğer yönetimlerde varsa, eğer atamalarda varsa, eğer KPSS sınavlarında varsa, eğer liyakat yerine mülakat koyarsanız o zaman işte insanlar gerçekten hak ettikleri kazandıkları sınavın sonucunu alamadıklarını gördükleri zaman buna biz işte adaletsizlik diyoruz. E bunların hepsini çözebilecek kadrolar bizim ittifakımız içerisinde var. Ve bunun içerisine de en alıcı en göze gelen en dişe dokunur en kaliteli kadroları da emin olun Gelecek Partisi kadrolarında göreceksiniz. Ben Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı olarak bu durumun böyle olduğunu iki buçuk yıldır aynı yolda yürüdüğüm birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarımızın kapasiteleriyle ön görüleriyle tecrübeleriyle sabit olduğunu düşünüyorum. Millet ittifakı olarak bu seçimlerde Allah'ın izniyle milletimizin de bize olan teveccühleriyle birlikte hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinde hem de Yalova'yı kazanacağız. Buna olan ümidimiz tamdır.

22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi! 22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi!

Haber – Duygu SARAL

Editör: Rümeysa Şahin