TBMM’nin kuruluşunun 104. Yıldönümü olan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan 23 Nisan için Yalova’daki kurum ve kuruluşlardan kutlama mesajları gelmeye devam ederken, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de bu kutlamalara katıldı.

“23 Nisan, dostluk ve barışa açılan bir kapı oldu”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hep birlikte coşkuyla kutladıklarını belirten Müdür Akmeşe, “Bu özel gün, milletimizin kaderini kendi eline aldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve ulusal egemenliğimizin tesis edildiği gündür. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun “Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı Kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldi. Bu güneş; Kışı bahara, baharı yaza çeviren, çocuk gülümsemeleriyle şenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; sadece güzel ülkemizde değil dünyanın birçok farklı ülkesinde kutlanmakta, dostluk ve barışa da açılan aydınlık bir kapı olmaktadır” dedi.

“Dünyada söz sahibi Türkiye’nin temellerini atacaksınız”

Öğrencilere seslenen Müdür Akmeşe, “Bu anlamlı günde sizleri, gelecek yüzyılın Türkiye’sinin mimarları olarak görüyorum. Sizler, kahramanlıkla dolu geçmişimizden aldığınız ilhamla, bilgi çağının öncülerisiniz. Vatana olan sevginiz ve milli değerlerimizle şekillenen karakteriniz, yarının daha aydınlık Türkiye’sini inşa edecek. Kurtuluş Savaşında gösterilen kahramanlık ve vatanseverlik ruhu, sizlerin de içinde… Bu ruhla donanmış olarak bilimde, sanatta, sporda ve her alanda ülkemizi daha ileriye taşıyacak, dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin temellerini atacaksınız” ifadelerini kullandı.

Bir ‘İlik Ve İyilik’ Öyküsü Bir ‘İlik Ve İyilik’ Öyküsü

Editör: Arda Yavuz