Gazipaşa Caddesi’nde bulanan Defacto’ya ait olan mağazada yaklaşık 2 haftadır tadilat gerçekleştiriliyor. DeFacto’daki tadilat tamamlandıktan sonra mağaza yepyeni bir görünüme sahip olacak. Mağaza’nın farklı bir mimari yapıda yeniden şekillenmesi için DRK&İNPO Mühendislik Mimarlık Şirketi çalışmalar gerçekleştiriyor. İstanbul merkezli olan şirket, Türkiye’nin birçok ilinde büyük şirketler ile işbirliği yaparak, kaliteli hizmet ve konfor sağlıyor. DRK&İNPO Mühendislik Mimarlık Şirketi’nin yetkilisi olan İnan Mercan, çalışmalar sürerken Yalova Gazetesi’ne konuk oldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Mercan, şirketinin faaliyetlerinden de bahsetti.

“Taşeron kullanmıyoruz”

Firması hakkında bilgi veren Mühendis İnan Mercan, “Yaklaşık 17 yıldır kendi firmamızda faaliyet gösteriyoruz. Kurumsal firmalarla iş yapıyoruz ve aldığımız işleri kısa sürede, güvene dayalı bir şekilde tamamlayıp teslim ediyoruz” dedi. Çalışma gerçekleştirdikleri DeFacto’daki işlemlerin ne zaman biteceği sorusuna cevap veren Mercan, “DeFacto’nun en küçük yeri 1000 m²… Biz 1000 m²’yi yıkım, döküm ve bütün ince işleri dahil olmak üzere 20 günde tamamlıyoruz. Aynı anda 20 şube yapabiliyoruz. Bundan 3 ay evvel Antalya’da 11 Mağaza yaptık. Biz yaklaşık 100 kişilik bir firmayız. Biz taşeron kullanmıyoruz ve bütün çalışanlarımız SSK’lıdır. Taşeron kullanmamanın avantajlarını yaşıyoruz ama maddi açıdan da dezavantajlarını taşıyoruz. Ancak kaliteli bir iş çıkıyor ve bu sayede de piyasada güvene dayalı iyi bir yer edindik. Zaman en büyük değer. Ve çalışanlarımız taşeron olmadığı için bu değere karşılık verebiliyoruz. İstediğimizde istediğimiz lokasyona personel gönderebiliyoruz. Boyacı, sıvacı, yıkım ekibi ve mimarların hepsi maaşlı çalışanımız olduğu için istediğimiz yere yönlendirip orada çalıştırabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İnşaat yapmıyor, mühendislik hizmeti veriyoruz

Firmasının vizyon ve misyonu hakkında konuşan Mercan, “Biz mimarlık firması adı altında sadece inşaat yapmıyoruz. Aynı zaman elektrik ve mekanik işlerini de yapıyoruz. Hepsini kapsıyoruz. Bünyemizde elektrik mühendisi de var, makine mühendisi de var, inşaat mühendisi de var ve mimarlarımız da var. Ben kendim işleri takip etmek için sahada bulunuyorum. Vizyonumuz para odaklı değil, güvene dayalı ve işin en iyisini, ehil insanlar ile yapmak… Misyonumuz, Türkiye’de çarpık giden inşaat sektörüne daha düzgün bir yön vermek ve mühendislik sektörünü olduğu gibi inşaata aktarmak… Biz mühendislik hizmeti veriyoruz, inşaat yapmıyoruz” şeklinde konuştu. Kendisi hakkında da bilgi veren Mercan, “Ben Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunuyum ve aynı zamanda çift ana dal yapıp Mimarlık okudum. Uzun yıllar Anel Holding’de çalıştım. Anel Holding yurtdışı işleri yapıyor. Orada yurtdışındaki havalimanı projelerinde görev aldım. Sonra da oradan ayrılıp kendi firmanı kurdum. 2 ortaklı devam ediyorduk bu yıl ortasında ortağımla ayrıldık, ben devam ediyorum. 43 yaşındayım, eşim var. Seda Mercan… Kendisini çok seviyorum. Bir tane 17 yaşında oğlum, 1 tane 1,5 yaşında kızım var. Oğlum çok başarılı bir öğrenci. Eşim her zaman arkamda, destekçimdir” dedi. Hiçbir zaman tek başına var olmadığını dile getiren Mercan, “ Çalışanlarımın çok büyük emeği var. Benimle birlikte çalışan Behzat ustam çok iyi bir teknisyendir. Kendisi hem elektrikten anlar hem de mekanik işlerden anlar. Çok kıymetlidir. Dediğim gibi değerlerimiz insandır. Biz insanları kaybetme odaklı değil, kazanma odaklıyız. Bu şekilde çalışanlarımıza yaklaştığımız zaman onlarda gerekli özveriyi gösterdiği için gereken neyse onu yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Konut firması değiliz”

Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum

Depreme yönelik çalışmalarınız var mı sorusuna cevap veren Mercan, “ Biz başından beri çok sağlam yapılar yapıyoruz. İlk işe başlarken fabrika yapmaya başladık. TATKO Lastik Fabrikasını yaptık, Borusan Cat Fabrikasını yaptık. Daha sonra HÜRMAK’ın Fabrikasını yaptık. Sonradan bu perakende sektörüne girdik. Biz kabadan, inceye her şeyi yapabiliyoruz. Depreme dayanıklı binalar yapmak için özen gösteriyoruz. Çıkan projelerin statiklerini esas alarak, o statiğe uygun sahada icra ediyoruz. Biz radye temel bağlarken asla “Şunu da yapmayalım, bu da gereksiz” diye göz ardı etmiyoruz. En ufak çirozları bile tüm detaylarıyla çok hassas bir şekilde uyguluyoruz. Çok sağlam bir temel üzerine çok sağlam bir yapı koyuyoruz. Bizim yaptığımız yapılarda şuana kadar hiçbir sorun yaşanmadı” dedi. Konut firması olmadıklarını belirten Mercan, “ Kendilerine saygı duyuyorum ama kuyumcu da bir konut firması oluyor, manav da biraz para kazanınca konut firması oluyor. Biz mühendislik firmasıyız. İnsanların bize güvenebileceği bir mühendislik platformuyuz. Biz emlakçılarla çalışmıyoruz, piyasaya daire satmıyoruz ve sunmuyoruz. Piyasada doğru bir hizmet verebilmek için tamamen mühendislerle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 “Evimde gibiyim”

DeFacto’daki çalışmalara yaklaşık 2 hafta önce başladıklarını söyleyen Mercan, “İlk önce yıktık, yaklaşık 25 kamyon moloz attık. Burası 1000 m² ve 11 daire büyüklüğünde bir yer. Yaklaşık 10 gün sonra tabelası asılmış olacak. Şu anda burada 20 sigortalı çalışan var. Zaman zaman 30 kişi oluyor, zaman zaman 5 kişiye düşüyor. O biraz işin seyriyle alakalı. Gereksiz yere burada 30 kişiyi tutmanın da anlamı yok. Şu anda Eremit Novada AVM’de çalışma yapıyoruz. İstanbul Acarkent’te Güzellik Merkezi yapıyoruz. Lokasyon ve yoğunluğa göre çalışanlarımızı yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Yalova’yı çok sevdiğini belirten Mercan, “ Burada 29 Ekim’i kutladık. Çok güzel ve şaşaalıydı. Yalova’nın insanları çok sıcak ve saygılılar. Edremit de öyleydi. Antalya’da bu anlamda olumsuzluklar yaşamıştık. Daha çok Rusların olduğu bir şehirdi. Burada sanki evimize gelmiş gibi olduk” dedi

DRK & İNPO MİMARLIK MÜHENDİSLİK internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

yalova-istanbul-drk-inpo-mühendislik-mimarlık-firma-sirket-defacto-calisma-haber (4)yalova-istanbul-drk-inpo-mühendislik-mimarlık-firma-sirket-defacto-calisma-haber (3)yalova-istanbul-drk-inpo-mühendislik-mimarlık-firma-sirket-defacto-calisma-haber (2)

Kaynak: Muhabir/Duygu Saral - Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel