7 Ekim Cumartesi günü dünya gündemi tekrar şekillendi. Hamas’ın İsrail’e sızmasının ardından İsrail Gazze’yi abluka altına aldı. İlk saldırının ardından 40 gün geçmesinden sonra İsrail Gazze’ye olan saldırılarını daha da şiddetlendirdi. Tüm Dünya ve Türkiye kamuoyu İsrail’in savaşın hukukuna uymadığı ve sivillere zarar verdiğini söyleyerek büyük tepki gösteriyor.

Yalova Gazetesi de çatışmaların tekrar başlamasının ardından Filistin halkının yaşadığı acıları sizlerle paylaşmaya devam ediyor. İYİ Parti Yalova Başkanlığı’na giderek, İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir ile özel bir görüşme gerçekleştirdik. Başkan Kendir, kendisinin ve İl Başkanlığı’nın görüşlerini kamuoyuna açıkladı.

“Netenyahu katil ve terörist muamelesi görmeli”

Yeniden alevlenen çatışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Kendir, “Meclisteki grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener bu konuya detaylı olarak açıklık getirdi. Gazze’de devlet eliyle terör sürdürülüyor. Bir Netenyahu terörü hakimdir. Teröre karşı savaş iddiasıyla yola çıkan İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarına ve insanlık suçuna şahit olmaktayız. Burada Hamas tarafından gerçekleştirilen saldırıda İsrail’deki 1400 masum insanın hayatını kaybettiğini görürken diğer tarafta bunu bahane ederek binlerce savunmasız insanın ve çocuğun öldürüldüğünü görüyoruz. Bunun adına savaş demek ayıp olur, insanlık adına ayıp olur. Bu bir terör suçudur ve o bombalar insanların üstüne yağmaktadır. Hastanede yeni doğmuş bebeklerin gözlerini yeni açtığı an ile gözlerini kapamaları bir olmuştur. Bu çatışma, genel başkanımızın da dediği gibi bu kadar onursuz, bu kadar vicdansız olabilir. Bunun yanında olmak ve seyirci kalmak da aynı vicdansızlığa ortak olmak demektir. Genel başkanımızın da dediği gibi diplomatik nezaket diye bir şey söz konusu olamaz. Burada diplomatik nezakete gerek yok. Herkes kendini bilmeli. Netanyahu’nun bir katil gibi bir terörist gibi bir muamele görmesi sağlanmalı. Gazze’de bir insanlık, savaş ve terör suçu işleniyor. Savaş diye ambalajlanan bu devlet terörüne maalesef en büyük tepkiyi vermesi gereken “büyük demokrat Amerika” bunun en büyük destekçilerinden biri oluyor. Biz buna şaşırmadık, bu işin sponsorunun Amerika olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şovenist söylemlerden kaçınalım”

İktidara seslenen Başkan Kendir, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi devreye sokulmalı. Bu girişimler başladıktan sonra Türkiye’nin arabulucu rolü üstlenmesi çok önemli olacaktır ve bu gayretler pekişecektir. Hem Dünya’da hem de İnsan hakları ve uluslararası hukuk ortamında bir çözüm başlayacaktır. Buna vesile oldukları taktirde de Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi her doğru karar da evet dediğimiz gibi bu kararında iktidarın arkasına olacağımızın belirtmek isteriz” şeklinde konuştu. Türk askerinin Gazze’ye göreve gitmesini isteyenleri eleştiren Kendir, “Mehmetçik üzerinden yapılan polemikleri doğru bulmuyoruz. “Mehmetçik Filistin’e, Mehmetçik oraya” demek kendi ailesinden bir genci oraya yollamanın ne demek olduğunu bilmeyenlerin söyleyebileceği birşey. Şovenist söylemelerden kaçınmak lazım. Oradaki kanın ve terörün bitmesi için mücadele vermek lazım” dedi.

YAKUD Başkanı Gemici; Altının Kutsal Yürüyüşü Yeni Başladı YAKUD Başkanı Gemici; Altının Kutsal Yürüyüşü Yeni Başladı

Kameraman-Muhabir / Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz