Çocuklar Bu Kez de Bayramları İçin Hamlelerini Yaptı Çocuklar Bu Kez de Bayramları İçin Hamlelerini Yaptı

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde son hafta maçlarının tamamı 21 Nisan Pazar günü 15:00’da başlayacak. Son 5 takımdan Konyaspor, Kapaklıspor, Pizza Lazza Haremspor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve OGM Ormanspor’dan iki tanesi alınacak sonuçlara göre Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L)’ne düşecek.
Kapaklı Nasıl Ligde Kalır?
Tekirdağ temsilcisi son haftada oynayacağı Sigortam.net maçını kazanması halinde ligde kalacak. Eğer kaybederse Pizza Lazza Haremspor’un veya Konyaspor’un yenilmesini, yada 12 galibiyete sahip 4 takımdan herhangi 2’sinin yenilmesini bekleyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Nasıl Ligde Kalır?
Kocaeli ekibinin ligde kalması ise evinde oynayacağı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor maçını kazanıp, OGM Ormanspor, Pizza Lazza Haremspor veya Konyaspor’dan ikisinin kaybetmesi halinde yada galip gelip OGM Ormanspor ile Kapalıspor’un kaybetmesi gerekiyor.
Pizza Lazza Haremspor Nasıl Ligde Kalır?
İstanbul ekibinin ligde kalma şansı ise Alagöz Holding Iğdır Basketbol deplasmanından alacağı galibiyet diğer tüm sonuçlardan bağımsız olarak ligde kalmasını garantileyecek. Iğdır’da kaybetmesi halinde Haremspor ligde kalması için OGM Ormanspor, Konyaspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor üçlüsünden ikisinin kaybetmesi gerekecek.
Konyaspor Nasıl Ligde Kalır?
Konyaspor evinde MKE Ankaragücü İkon Menkul maçını kazanıp, Kapaklıspor kaybetmesiyle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Pizza Lazza Haremspor ve OGM Ormanspor’un kazanması halinde ligde kalacak. Bütün takımların 47 puana ulaşması halinde ise Kapaklıspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor küme düşüyor. Bu ihtimalin dışında Kocaeli, Ormanspor ve Haremspor üçlüsünden en az ikisinin kaybetmesini ligde kalabilmek için bekleyecek. 
OGM Ormanspor Nasıl Ligde Kalır?
Ankara ekibi Bornova Belediyesi Karşıyaka maçını galip tamamlarsa diğer sonuçlardan bağımsız olarak ligde kalmayı garantiliyor. Eğer evindeki maçı kaybetmesi halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Konyaspor ve Pizza Lazza Haremspor’dan en az ikisinin kaybetmesini bekleyecek.

Editör: Arda Yavuz