Meler’e yönelik menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz diyen Yalova İl Hakem Kurulu Başkanı İsmail Ergin Şahinoğlu,” Yeşil sahaların gençlerin kaynaşma ve sportif faaliyetlerini kardeşçe yaptıkları mekanlar olması gerektiği inancını koruyoruz” dedi.

Ankara’da yaşanan kara geceyle ilgili açıklama yapan Yalova İl Hakem Kurulu Başkanı İsmail Ergin Şahinoğlu, ”Yalova’nın saygıdeğer spor kamuoyuna, ülkemizde zaman zaman gözlenen futbol müsabakalarında görev yapan hakemlerimiz ve ekibine yönelik şiddet içeren hareketler, MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor A.Ş. arasında oynanan Trendyol Süper Lig maçı sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yapılan menfur bir saldırıyla zirveye ulaşmıştır.

Zorlu Mücadelenin Kazananı Tokmakspor Oldu Zorlu Mücadelenin Kazananı Tokmakspor Oldu

Değişik alanlarda görev yapmalarına rağmen, hekim, hakim ve hakemler karar verici mercilerde yer almalarından dolayı zaman zaman verdikleri karar sonrası zorluklar yaşamaktadırlar.  Doğasında anlık kararlar vermekten dolayı ‘’hata yapmak’’ da olan bir futbol karşılaşması sonrası,  Avrupa ve Dünya futbolunda önemli  bir yere gelmiş hakemimize yapılan hareketin ne spor, ne ahlak, ne de insanlıkla ilgisi bulunmamaktadır. Çocuklarıyla beraber tribünlerde yer alan veya ekran başında seyreden sporseverlerin bu olayları çocukların hafızalarından nasıl silebileceklerini merak etmekteyiz. Bu olayın faillerinin, bir çocuğu ilkokulda, diğeri henüz 10 günlük olmak üzere 2 çocuk sahibi bir baba olan hakemimizin ve hakem olmayı amaçlayan gençlerimizin zihninde nasıl bir yara açtıklarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Olayın bir sonuç olduğu kanaatiyle, buraya kadar gelinmesinde etkili olan nedenlerin derinlemesine düşünülmesi, konuşulurken, yorum yapılırken bin düşünüp bir söylemenin ilke haline getirilmesini, ağzımızdan çıkan kelimelerin sosyal medyada, basında nasıl algılanabileceğini hesap etmek zorundayız. Yeşil sahaların gençlerin kaynaşma ve sportif faaliyetlerini kardeşçe yaptıkları mekanlar olması gerektiği inancını koruyoruz.

Geçtiğimiz gece olayın gerçekleşmesinden itibaren bizleri arayarak olayı şiddetle kınayan ve geçmiş olsun dilekleriyle yanımızda olduklarını belirten Yalova’nın değerli sporsever paydaşlarına ve saldırı sonrası hızla saldırganların hukuki merciler önüne çıkarak göz altına alınmalarını sağlayan yetkililerimize teşekkür ediyor, daha sonraki süreçte olayın takipçileri olacağına olan inancımızı korumak istiyoruz. Menfur saldırıyı tekrar şiddetle kınıyor, Halil Umut Meler hocamıza geçmiş olsun dileklerimizle beraber acil şifalar diliyoruz” diyerek tamamladı.

Editör: Arda Yavuz